Yurt ve Kurs Binalarımız Korona Virüse Karşı Dezenfekte Edildi

Yurt ve Kurs Binalarımız Korona Virüse Karşı Dezenfekte Edildi

Kestanepazarı Kur’an Kursları ve öğrenci yurtları, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye edilen dezenfektanlar kullanılarak Korona Virüs’e karşı hijyenik hale getirildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından himaye edilen Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu, Konak Müftülüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu, Aliağa Müftülüğü Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu ve Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile Korona Virüs’e karşı dezenfekte edildi.

TÜM PERSONEL BİLGİLENDİRİLDİ
Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Korona Virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte, Kestanepazarı’nda görevli tüm personel Korona Virüs salgınına ve tedbir yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Ardından hamiliğini yaptığımız kurs ve yurt binalarındaki tüm bina iç duvarları, kapı ve pencere kolları, pencere kenarları, lavabolar, armatürler ve ortak kullanım alanları Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen dezenfektanlar ile hijyenik hale getirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EKİPLERİ DE İLAÇLAMA YAPTI
Öğrencilerin kurs ve yurt binalarını boşaltması, kapı ve pencere kolları başta olmak üzere temel temizliğin yapılmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Ekipleri tarafından tüm yurt ve kurs binaları dezenfekte edilerek 24 saat kullanıma kapatıldı. Daha sonra, havalandırmaya açılan tüm kurs ve yurt binaları derneğimiz tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen dezenfektanlarla ikinci kez dezenfekte edilerek örgün eğitime geçilinceye kadar kullanıma kapatıldı.

BİNALAR HAZIR HALDE ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Kestanepazarı Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim ve Hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Korona Virüs tedbir kapsamları çerçevesinde internet üzerinden aralıksız bir biçemde eğitimlerine devam ederken, kapatılan tüm yurt ve kurs binaları tamamen hijyenik bir biçimde eğitime hazır halde öğrencilerini bekliyor.

“ÖĞRENCİLERE VE HOCALARINA HAK ETTİKLERİ SAĞLIKLI ORTAMI SAĞLIYORUZ”
Tüm yurt ve kurs binalarında yaptıkları çalışmalardan dolayı hem velilerden hem de kurs ve yurt yöneticilerinden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği İdari İşler ve Personel Müdürü Ahmet Özer, "Kestanepazarı olarak hamiliğini yaptığımız tüm kurs ve yurtlarda zaten düzenli aralıklarla hijyenik temizlik çalışmaları yapmaktaydık. Bloklarda görevli personellerimiz günlük olarak tuvalet, lavaboları, muslukları ve ortak kullanım alanlarını temel hijyen malzemeleri ile temizlemekteydi. Bizlerin tek amacı Kur’an ve Hafızlık eğitimi alan yavrularımıza ve hocalarına hak ettikleri temiz ve hijyenik ortamı sağlamak. Personellerimiz okul ve kursların açık kaldığı süre içinde yine çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun