Kestanepazarı’nda Hafızlık Online Derslerle Devam Ediyor

Kestanepazarı’nda Hafızlık Online Derslerle Devam Ediyor

Türkiye’nin resmî olarak en eski Kur’an Kursu olan Kestanepazarı’nda, Kur’an kurslarının Korona Virüs sebebiyle tatil edilmesinin ardından, internet üzerinden hafızlık eğitimi verilmeye devam ediliyor. Kestanepazarı’nın tarihi boyunca hiçbir zaman Kur’an ve hafızlık eğitimine ara vermediğini dile getiren Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, “Tek amacımız öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları. Tüm insanlığın bu salgından bir an önce kurtulması için dua ediyor, sağlık çalışanlarımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 100 yılı aşkın süredir aralıksız olarak Kur’an-ı Kerim ve hafızlık eğitimine devam eden Kestanepazarı’nda, Korona Virüs tatili ile hafızlık eğitiminde online sisteme geçildi. Kur’an kurslarında yatılı olarak eğitim gören hafızlık talebelerinin, sağlık tedbirleri kapsamında evlerinde bulunduğu zaman diliminde, hafızlık eğitimlerine internet üzerinden devam ediliyor.

“HAFIZLIK EĞİTİMİNDE HOCA ÖĞRENCİYİ BİRE BİR DİNLER”
Hafızlık eğitiminde temel olarak sınıfların öğrencilerin ezber seviyelerine göre ayrıldığını, fakat her öğrencinin, ezberini hocasına bire bir vermek durumunda olduğunu aktaran Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, bu konuda sınıfça eğitim yerine birebir ders yapılması zorunluluğu olması dolayısıyla Millî Eğitim’den sistem olarak farklılık gösterdiklerini dile getirdi. Her öğrenci ile bire bir ilgilenmenin dezavantaj gibi görünse de aslında kendilerini için bir avantaj olduğunu da dile getiren Küçük, “Hocalarımız bir konuyu 40 dakikada 20 öğrenciye tek seferde anlatmak yerine, 20 öğrenciyi her seferinde 20’şer dakika dinlemeye zaten alışıklar. Sınıflarda yaptığımız da buydu. Şimdi bunu sadece telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden sanal ortamda gerçekleştiriyoruz. Eğitim teke tek olduğu için de, öyle karmaşık, büyük altyapılara ihtiyacımız yok. Hemen her vatandaşın kullandığı BİP, whatsapp ya da facebook messenger gibi sosyal medya ve iletişim hesapları üzerinden bu dersleri veriyor, hafız öğrencilerimizi takip ediyoruz. Bizlerin tek derdi içinde bulunduğumuz bu süreçte öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları” şeklinde konuştu.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE HASTALAR İÇİN DUA ETTİ”
Tüm Kestanepazarı ailesi olarak, hafızlık öğrencilerinin bu süreci en iyi şekilde değerlendirmesi için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekleyen Küçük, “Gece gündüz hiç durmadan dua ediyoruz. Rabbim tüm insanlığı bu virüs belasından korusun. Bizler için her türlü riski göze alıp fedakârca çaba sarf eden tüm sağlık çalışanlarımızın Allah yardımcısı olsun. Rabbim tüm hastalara şifa versin” diyerek dua etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun