19. İzmir Kitap Fuarı için İzmir’e gelen Usta Yazar Ahmet Günbay Yıldız, Kestanepazarı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda öğrencilerimizle buluştu. Yıldız, öğrencilerimize Kur’an, ahlak ve edebiyatla ilgili sohbet ederek sorularını cevaplandırdı. Program sonunda öğrencilerimize kitaplarını imzaladı.
[caption id="attachment_6300" align="alignnone" width="595"] Usta Yazar Ahmet Günbay Yıldız Düzenlenen Programda Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi[/caption]Yıldız, hayatından kesitler vererek başladığı konuşmasında, edebiyata şiirle başladığını belirterek, çocukluk yıllarında yaşadığı zorluklara değindi.
Müslüman bir yazarın çizgisi olması gerektiğini belirten Yıldız; “Kur’an gizemli bir sevgilidir. Çok alıngan ve kıskançtır. Siz Kur’an ile ilişkinizi keserseniz size sırlarını açmaz. Kur’an bir hayat nizamıdır. Onun ışığında yürürsek huzurla Allah’ın karşısına çıkacağımızdan şüphe yoktur. Lise yıllarımda Avrupa klasiklerini okudum, onlar kutsallarını hiç incitmiyorlar ve din adamlarına çok saygılılar. Bir de edebiyatımıza baktım; gerici, yobaz olarak görülen din adamları saygınlıktan çok uzakta bırakılmış. İsmi edebiyat olmasına rağmen edepten çok uzak eserler yayınlandığını gördüm. Bir eksikliğin olduğu bilinciyle 1968 yılında ilk romanım ‘Çiçekler Susayınca’yı yazdım. O zamanlar 22 yaşındaydım. Siz de bunu yapabilirsiniz. Hatta daha iyisini yaparsınız. Ekranlara bakıyorum da batı ahlakına bir meylimiz var. Buna tepki olarak yazmalısınız ki çocuklarımız batı hayranı olarak yetişmesin. Bir yazar benim ahlakım, kültürüm budur diyebiliyorsa doğru yoldadır.” şeklinde konuştu.
Öğrencimizden gelen “Kalem ve kelam erbabı olmak için neler yapmalıyız?” sorusuna cevaben Yıldız: “Kelam ve kalem ayrı şeylerdir. Bir yazar çok konuşursa hayal dünyasını kaybeder. Ya kelamcı olun ya da kalemci.” cevabını verdi.
[caption id="attachment_6301" align="alignnone" width="595"] Yazar Ahmet Günbay Yıldız[/caption]Başka bir öğrencimizin yazarken örnek aldığı kişileri sorması üzerine Yıldız: “Örnek almadan olmaz. Ben de okuduklarımı örnek aldım. Nasıl bir karaktere neyi, nasıl söylettiğiniz önemlidir.” dedi.
Kitap okuma sanatıyla ilgili de tavsiyelerde bulunan Yıldız şunları söyledi: “Okurken ilmin düzgün olanını alın. Yanınızda mutlaka defter, kalem olsun ki yazabilesiniz. Okumak sadece satırlar arasında gezinmek değildir. Bir eserde yazarın bulamadığını bulmak ufkunuzu açar.”
Program sonrası Dernek İkinci Başkanı M. Necati Gürsöz tarafından kendisine Kestanepazarı saati hediye edildi.
[caption id="attachment_6302" align="alignnone" width="595"] Ahmet Günbay Yıldız Konferans Sonrası Öğrencilerimizin Kitaplarını İmzaladı[/caption] [caption id="attachment_6303" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, Yazar Ahmet Günbay Yıldız'a Yönetim Kurulu Adına Saat Hediye Etti[/caption]