Buca Müftüğü, Farklı Projeleriyle Daha Fazla Vatandaşımıza Ulaşıyor

Buca Müftüğü, Farklı Projeleriyle Daha Fazla Vatandaşımıza Ulaşıyor

Buca Müftülüğü, halka yönelik hizmetleriyle daha fazla insana ulaşarak, sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Buca Müftüsü Âdem Gülmek ve müftülük görevlileri, “Kur’an Öğreniyorum” “Yaşayan Cami”, “Okuyan Camiler” ve “Özel Destek Din Hizmetleri” camilere yeni boyutlar kazandırmayı ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

 

[caption id="attachment_1026" align="alignleft" width="595" caption="Buca Müftülüğü, Cami Dışı Faaliyetlerle Daha Geniş Kitlelere Ulaşmaya Çalışıyor"][/caption]

 

Kur’an Öğreniyorum Projesi: Haftanın her günü, tüm yaş guruplarından Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyen vatandaşların, Buca sınırlarındaki Kur’an kursu eğitimi veren yerlere (Camii, Kur’an Kursları) yönlendirildiği bir çalışma.

Yaşayan Cami Projesi: Buca Avni Limboz Camii’nde, haftanın tüm günleri, günde iki kere öğle ve yatsı namazı öncesi ve sonrası, Siyer-i nebi, Kur’an ve Hayat, İlmihal, işitme engelliler için temel dini bilgiler, güncel fıkhi meseleler gibi konularla ilgili programlar yapılıyor.

Okuyan Camiler Projesi: Camilerde kütüphane oluşturuluyor. “Al gözür, oku getir” sloganıyla ödünç kitap verilerek, okumaya teşvik ediliyor.

Özel Destek Din Hizmetleri Projesi: Proje kapsamında, engelli vatandaşların sorunları dinlenecek, cami ve din hizmetlerinin engelli vatandaşlara da hitap etmesi sağlanacak. Projeyle ilgili toplantıların yapıldığı ve bazı programların hayata geçirildiği, engellilerden gelen istekler doğrultusunda hizmetlerin şekilleneceği belirtildi.

 

[caption id="attachment_1027" align="alignleft" width="595" caption="Engellilere Yönelik Olarak Düzenlenen "Özel Destek Din Hizmetleri" Toplantısı"][/caption] [caption id="attachment_1028" align="alignleft" width="595" caption=" "][/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun