Torbalı Kur’an Ziyafeti Yüzlerce Kur’an Âşığını Bir Araya Getirdi

Torbalı Kur’an Ziyafeti Yüzlerce Kur’an Âşığını Bir Araya Getirdi

Kestanepazarı ve Torbalı Müftülüğü’nün düzenlediği “Torbalı Kur’an Ziyafeti” programı, Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde binlerce vatandaşa Kur’an’la dolu bir gün yaşattı. Salon Kur’an âşıklarıyla doldu taştı.

[caption id="attachment_6007" align="alignnone" width="595"]aa Torbalı Kur'an Ziyafeti Yüzlerce Kur'an Aşığını Bir Araya Getirdi, Bin İkiyüz Kişilik Salon Kur'an Aşıklarıyla Doldu[/caption]

Sunumunu Kestanepazarı Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Nurkan Boz’un gerçekleştirdiği programa; İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Müftüsü Semih Keskin, Çiğli İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Tire İlçe Müftüsü Salih Sağlam, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, din görevlileri ve meşhur okuyuculardan Kur’an tilaveti dinlemek isteyen vatandaşlar katıldı.

Ünlü okuyucuların ve İzmir’de görevli Kestanepazarı mezunu meşhur hafızların yer aldığı programda; İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ekrem Nalbant, Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Hasan Kara, Süleymaniye Camii Müezzini Kurra Hafız Mehmet Duman misafir okuyucu olarak Torbalılara Kur’an tilavet etti.

Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner ve Hafız Sadık Daştan, Torbalı Alpkent Camii İmam Hatibi Ramazan Turgut, Torbalı Merkez Orhaniye Camii Müezzini Hafız Murat Gür de programda Kur’an-ı Kerim okudu.

[caption id="attachment_6008" align="alignnone" width="595"]aaa Torbalı Kur'an Ziyafetinde İstanbul'dan ve İzmir'den Ünlü Hafızlar Kur'an Tilavet Etti[/caption]

Mezunlarımızdan, 2009 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Birincisi, Sancak Camii İmam Hatibi Hafız Yunus Emre Vural ve Öğrencilerimizden İlahiyat Fakülteleri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İzmir Birincisi Hafız Osman Bostancı Kur’an tilavetleriyle programın coşkusunu arttırdı.

Programda Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Vedat Özarpacı bir kaside seslendirdi. Kestanepazarı İlahi Grubundan Hafız Harun Gün ve Hafız Y. Emre Vural’ın seslendirdiği ilahiler kulakların pasını sildi.

Programa katılan Usta Tiyatrocu Abdullah Kars, kendi yazmış olduğu “Hoş Geldin Efendim” ve Ali Fuat Ulutürk’ün “İlim Öncüleri” isimli şiirleri, kendine özgü bir üslupla dramatize ederek okudu.

Program, Torbalı Müftüsü Semih Keskin’in yaptığı dua ile son buldu.

Torbalı Müftülüğü tarafından hazırlanan ikramlar, program sonunda katılımcılara dağıtıldı. Kur’an Ziyafeti programı boyunca katılımcılar, Türk Kızılay’ı ekipleri aracılığıyla kan bağışında bulunabildi.

 

[caption id="attachment_6009" align="alignnone" width="595"]ss Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Torbalı Müftüsü Semih Keskin[/caption]

Mustafa Yaman, Yeni Projeler İçin Maddi ve Manevi Destek İstedi

Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman programın açılış konuşmasında, Kestanepazarı Yönetim Kurulu adına katılımcıları selamlayarak yeni projelerden bahsetti. Yaman “Bu sene Kestanepazarı’na dördüncü sınıfı bitiren 50 öğrenci aldık. Bu öğrencilerimizin birinci dönem elde ettiği başarı ve zekâları bizi çok mutlu ediyor, hizmet aşkımızı arttırıyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için bu öğrencilerimizin eğitim göreceği 150 kişilik bir yurt binasının temelini attık. Sizlerin gayreti ve çevrenizdeki Kur’an aşığı insanları bizlere yönlendirmenizle minik öğrencilerimize kapılarımızı açacağız.” diyerek hizmet halkasının genişletilmesi için halkın desteğini istedi.

Semih Keskin, Torbalı’ya Kur’an ile Hizmet Etmenin Mutluluğunu Paylaştı

Protokol konuşmalarında Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin, programa yoğun ilgi gösteren Torbalı halkına teşekkür ederek; “Görevime yaklaşık elli gün önce başladım. Torbalı’da yapacağımız hizmetleri konuşurken önce Kur’an’a hizmet ederek, ilahi kelamı sizlerle buluşturarak başlatmak istedik.” sözleriyle programa katılan herkese teşekkürlerini iletti.

[caption id="attachment_6006" align="alignnone" width="595"]fff Torbalı Kur'an Ziyafeti Okuyucu Hocaları ve Program Ekibi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun