Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, Eğitimci, Belletmen ve Öğrencilerimizle Buluştu

Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, Eğitimci, Belletmen ve Öğrencilerimizle Buluştu

Kestanepazarı mezunlarından, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Sosyolojisi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü iş adamlarına yönelik olarak düzenlenen “Dünden Bugüne Kestanepazarı” konulu programın ardından, Kur’an kursu öğreticileri, yönetim memurları, belletmenler ve öğrencilerimizle bir araya geldi.

[caption id="attachment_6456" align="alignnone" width="595"]aa Mezunlarımızdan Prof. Dr. Hasan Çelikkaya Düzenlenen Konferansta Öğrencilerimize Hitabetti[/caption]

Eğitime Dair Önemli Tavsiyelerde Bulundu

Kur’an kursu öğreticilerimizle düzenlenen kahvaltı programıyla başlayan seminerlerin ilki Yönetim Memurlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Çelikkaya, kendisini tanıttıktan sonra katılımcılara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Eğitim ve yönetimde sevgi faktörünün önemli olduğunu vurgulayan Çelikkaya şu tavsiyelerde bulundu: “Tatlı dilli, güler yüzlü, adil olacaksınız, ciddi olacaksınız. Adaletin dışına çıkılmadığı takdirde azarlamayın, büyük ceza vermeyin. Eğitimcinin amacı, insan kazanmaktır. Yönetimde sevgi faktörü, objektif davranış ve dürüstlük çok önemlidir. Kendinizi sevdirirseniz, başarılı olursunuz. Emredici cümle kullanmayın. Yönetimde önemli olan karşılıklı sevgi ve saygıdır. Sabretmelisiniz. Sinirlenmemelisiniz. Son noktaya kadar sevgiyi sürdürmelisiniz. Dürüstlük ve sevgi eğitimin en önemli faktörlerindendir.”

Çelikkaya; “Ya Rab, beni bir an olsun nefsimin eline bırakma.” dua tavsiyesiyle konuşmalarını tamamladı.

[caption id="attachment_6454" align="alignright" width="300"]aa Prof. Dr. Hasan Çelikkaya[/caption]

Öğrencilerimizle Sohbet Etti

Çelikkaya, “Biz Kestanepazarı’nı üniversite olarak görüyoruz” sözleriyle başladığı, öğrencilerimize yönelik konferansta, 17 yaşında Kestanepazarı’na geldiğini anlattı. “Kestanepazarı olmasaydı belki ben çiftçi olacaktım. Okuyamayacaktım. Ben Kestanepazarı’na minnet borçluyum.” diyen Çelikkaya, 1966 yılında imam-hatiplik görevine başlayıncaya kadar, Kestanepazarı’nın kendisine burs verdiğini söyledi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu olduğunu belirten Çelikkaya hoca, Allah’a hesap vereceğine inanan, her branşta insana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Değerler sistemine de vurgu yapan hocamız, “İnsanlar değerli olmak ister. Değersiz olmaktan kaçınırlar. İnsanın değerli olması inanç, manevi-milli değerlerle ilgilidir. Kişi öncelikle iyi ahlaklı olmalıdır. İnsan bu değerlere ne kadar yakınsa o kadar değerli; ne kadar uzaksa o kadar değersiz olur” dedi.

Hocamız, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursundaki öğrencilerimizle de sohbet etti. Yurtlarımızda görev yapan belletmenlerimizle de bir araya gelerek, tavsiyelerde bulundu.

Gün içerisinde vakıf merkezimizi, Merkez Kur’an kursumuzu ve Vakıf Başkanı Lütfi Görmez hocamızı da ziyaret etti.

Kitaplarını Eğitimcilerimize ve Yöneticilerimize Hediye Etti

Prof. Dr. Hasan Çelikkaya hocamız, eğitimci, yönetici ve idarecilerimize “Eğitim Bilimlerine Giriş (Nobel Ynl.)”, “Fonksiyonel Eğitim Sosyolojisi (Pedagojik Formasyon Amaçlı) (Nobel Ynl.)”, “Okul Yönetimi ve Yükseköğretimde Öğretmenlik (Nobel Ynl.)”, “Ayetlerin İniş Sebepleri ve Sonuçları Üzerine Bir Araştırma (Hisar Ynl.)” isimli kitaplarından 200’ün üzerinde hediye etti.

Programlar sonrası Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, öğrencilerimize ve Kestanepazarı’na yapmış olduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Hasan Çelikkaya hocamıza teşekkür etti ve bir şükran plaketi takdim etti.

[caption id="attachment_6455" align="alignnone" width="595"]aaa Prof. Dr. Hasan Çelikkaya Belletmenlerimiz ve Yurt Yöneticilerimizle de Bir Araya Geldi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun