Ortaokul Öğrencilerimiz Türk Dünyası Nevruz Şölenine Katıldı

Ortaokul Öğrencilerimiz Türk Dünyası Nevruz Şölenine Katıldı

Öğrencilerimiz, İzmir Kemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilen “Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Nevruz Şöleni”ne katıldı.

[caption id="attachment_6203" align="alignnone" width="595"]aaa Ortaokul Öğrencilerimiz, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Nevruz Şölenine Katıldı[/caption]

Doğu Türkistan Kazak Türklerinden Şirzat Doğru’nun kurduğu Kazak Vadisi Kımız Çiftliği'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım ve Rıfat Sait’in yanı sıra Kestanepazarı eğitimcileri ve ortaokul öğrencilerimiz katıldı.

Programda Kazak otağını ziyaret eden davetliler, Kazak pilavı yedi ve etkinlikleri izledi. Yapılan Nevruz duası sonrasında bazı davetliler Nevruz yumurtası tokuşturdu. Otağda kopuz ve dombıra eşliğinde müzikler dinlendi.

Yemeğin ardından hazırlanan alanda kutlamalar yapıldı. Davetliler örste demir dövdü, ateşin üzerinden atladı.

Öğrencilerimiz Ata Bindi

Şölene katılan ortaokul öğrencilerimiz, çiftlikte bulunan at binme alanındaki atlara bindiler.

[caption id="attachment_6204" align="alignnone" width="595"]aa Öğrencilerimiz, Nevruz Şenlikleri Programını İlgiyle Takip Etti[/caption] [caption id="attachment_6205" align="alignnone" width="595"]aa Öğrencilerimiz Nevruz Şenliğinde, Kazak Pilavı Yedi, Ata Bindi, Kopuz ve Dombıra Eşliğinde Müzik Dinledi[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun