Ortaokul Öğrencilerimiz Geleceğe Hazırlanıyor

Ortaokul Öğrencilerimiz Geleceğe Hazırlanıyor

Kestanepazarı ortaokul öğrencileri, eğitim-öğretim kariyerlerine teknolojik destek, aktiviteler ve motivasyon programlarıyla devam ediyor.

Belletici Öğretmen Halil Taşcı koordinatörlüğünde ortaokul öğrencilerimiz; her hafta düzenlenen halı saha maçları, ikramlı cuma sohbetleri, okuma programları, tahta oyunları, bilgisayar destekli eğitim, tarih-kültür ve inceleme gezileriyle geleceğe daha iyi hazırlanıyor.

[caption id="attachment_5662" align="alignnone" width="595"] Ortaokul Öğrencilerimiz Uygulanan Programlarla Geleceğe Daha İyi Hazırlanıyor[/caption]

Sportif Aktiviteler

Her hafta düzenlenen halı saha maçları, öğrencilerin bedensel ve ruhsal gelişimine katkı sağlama amacıyla yapılıyor. Öğrencilerimiz bu dönemde 16 maç yaptı.

Öğrencilerimizin boş zamanlarını satranç ve dama gibi tahta oyunlarıyla değerlendirerek zekâlarının gelişimleri hedefleniyor.

Eğitim Programları

Öğrenciler için düzenlenen ikramlı Cuma sohbetleriyle adab-ı muaşeret dersleri verilerek, karakter eğitimi çalışmaları yapılıyor.

Bilgisayar destekli eğitim ile Kur’an-ı Kerim ve tecvit dersleri, öğrencinin yaş düzeyine hitap eden bir şekilde işleniyor.

Günlük okuma programlarıyla öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılıyor. Bu dönemde ortaokul öğrencilerimizin yaş ve zekâsına uygun 100 yeni kitap alındı.

Kültür ve İnceleme Gezileri

Öğrencilerimizin, şehrin kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için rehber eşliğinde Kestanepazarı Camii, Kadifekale ve Agora gezileri düzenlendi. Öğrenciler Araştırmacı-Yazar M. Ozan Semerci tarafından İzmir’de bulunan Türk-İslam eserleri hakkında bilgilendirildi.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı gezisiyle küçük yaştaki öğrencilerimiz, birçok hayvan türünü ilk defa canlı görme fırsatı yakalayarak haklarında bilgi sahibi oldu.

Öğrencilerin belirli zaman aralıklarıyla da piknik, yürüyüş ve motivasyon gezileriyle hoş vakit geçirmesi sağlanıyor.

[caption id="attachment_5663" align="alignnone" width="595"] Bilgisayar ve Sinevizyon Desteğiyle İşlenen Dersler Verimi Arttırıyor[/caption] [caption id="attachment_5665" align="alignnone" width="595"] Kantin, Öğrencilerimizin Eğlenerek Vakit Geçirebileceği Bir Yer[/caption] [caption id="attachment_5666" align="alignnone" width="595"] Öğrenciler Tahta Oyunlarıyla, Boş Vakitlerinde Zeka Arttırıcı Müsabakalar Yapıyor[/caption] [caption id="attachment_5668" align="alignnone" width="595"] Gezi Programları, Öğrencilerimizin Türk-İslam Kültürü Bilincini Arttırıyor[/caption] [caption id="attachment_5669" align="alignnone" width="595"] Gezi Programları Öğrencilerimizi Motive Ediyor[/caption] [caption id="attachment_5670" align="alignnone" width="595"] Gezi Programlarında Verilen İkramlar Farklı Ortamlarda, Piknik Havasında Geçiyor[/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun