Said Dağlıoğlu, Türkiye Finalinde Kur’an Kurslarımızı Başarıyla Temsil Etti

Said Dağlıoğlu, Türkiye Finalinde Kur’an Kurslarımızı Başarıyla Temsil Etti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde öğrencimiz M. Said Dağlıoğlu Türkiye 4.’sü olarak Kestanepazarı Kur’an Kurslarını başarıyla temsil etti.

Düzce Merkez Büyük Camii’nde gerçekleşen yarışmada Türkiye’nin yedi bölgesinden katılan Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinin hafızlıkları ve Kur’an tilavetleri değerlendirildi.

[caption id="attachment_5406" align="alignnone" width="595"] Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Düzce Merkez Büyük Camisinde Yapıldı[/caption]

Halkın büyük ilgi gösterdiği yarışmada Manisa Eğitim Müdürü Osman Eğin, İstanbul Eyüp Sultan Cami İmam-Hatibi Metin Kaçar ve DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş jüri üyesi olarak görev yaptı.

Kestanepazarı camiası da yarışmaya katılarak hafızımızı destekledi. Kur’an kursu öğreticilerimizden Hüseyin Şabcılı, İbrahim İşlek, Salih Sabancı, Yasin Uslu’nun yanı sıra bir grup öğrencimiz de kafileye katılarak arkadaşlarını destekledi.

Hafızımız M. Said Dağlıoğlu Dördüncü Oldu

Yarışma sonunda sıralama şu şekilde oluştu:

Erzurum Ahmediye Medresesi Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Ferhat Yılmaz birinci,

Düzce Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hasan İşlekoğlu ikinci, İstanbul Küçükköy Erkek Kuran Kursu öğrencisi Faruk Şahin ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan diğer hafızlar;

M.Said Dağlıoğlu - Kestanepazarı Erkek Kur'a Kursu / İzmir

Mehmet Akif Çakallı - Şehadet Erkek Kur'an Kursu / Kahramanmaraş

Salih Demirbaş - Kalkancı Bölge Erkek Kur'an Kursu / Samsun

Mustafa Kaplan - Yeşilyalı Merkez Kur'an Kursu / Trabzon

[caption id="attachment_5407" align="alignnone" width="595"] Hatay Kur'an Kursu Öğrencimiz M. Sait Dağlıoğlu İzmir'i Başarıyla Temsil Ederek Türkiye 4.'sü Oldu[/caption]

Prof. Dr. Ali Erbaş, 1975 Yılından Günümüze 115 Bin Kişi Hafız Oldu

DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Düzce’nin yarışmaların en güzeline ev sahipliği yaptığına değinerek; "Ben yarışmacı hafızlarımıza başarılar diliyorum. Çocuklarını hafızlığa teşvik eden ailelere ve böyle hafızlar yetiştiren hocalarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Erbaş konuşmasında, 1975 yılından bu yana 115 bin kişinin hafız olduğuna da değinerek, bu rakamı daha da arttırmak istediklerini belirtti.

Müftü Selami Emen, Kur’an’la Dost Olma İhtiyacına Değindi

Düzce Müftüsü Selami Emen yarışmacılara başarılar dileyerek "Program vesilesi ile Kur'an’la dostluğumuzun yeniden gündeme taşınması gerektiğine inanıyorum. Bu program Kur'an’la olan dostluğumuzu yeniden gözden geçirmemize vesile olsun. Kur'an’la ilişkimiz zayıf ise bu program bir başlangıç olsun" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Katılan Heyet, Bursa’yı da Gezdi

Yarışmaya katılan Kestanepazarı heyeti, yarışmanın bir gün öncesinde Bursa’da konakladı ve Ulu Cami, Yeşil Cami, Tarihi Çınar ve Türbeler gibi şehrin tarihi yerlerini ziyaret etti.

[caption id="attachment_5408" align="alignnone" width="595"] Yarışmaya Katılan Kur'an Kursu Öğrencileri Birlikte Fotoğraf Çekildi[/caption] [caption id="attachment_5405" align="alignnone" width="595"] Kur'an Kursu Öğreticilerimizden Hüseyin Şabcılı ve M. Said Dağlıoğlu[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun