Öğrencimiz Celal Top 2 Ayda Hafız Oldu

Öğrencimiz Celal Top 2 Ayda Hafız Oldu

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğrencilerimizden, Mehmet Ali Yakalı hocamızın öğrencisi Celal Top, eşine az rastlanır bir başarı göstererek, 2 ayda hafızlığını tamamladı.

 1 çiğ alarak, ilk 10 günde zorla bir ders verdini anlatan Celal, ikinci 10 günde 5 ders verdi. Daha sonra 2 ç alarak 6 gün gibi kısa bir sürede tamamladı. Ardından 4 çiğ aldı. 6 günde bitirdi. 4 çiğ daha aldı, 6 günde bitirdi. 8 çiğ aldı, 12 günde bitirdi. Toplamda hafta sonu talileriyle birlikte 2 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladı.

Öğrencimiz Celal ve Mehmet Ali Yakalı hocamız, özverili bir çalışma göstererek camiamıza büyük sevinç yaşattı.

[caption id="attachment_840" align="alignleft" width="595" caption="Öğrencimiz Celal Top, Hocası Mehmet Ali Yakalı Rehberliğinde 2 Ayda Hafız Oldu"][/caption]  

Hafız Mehmet Ali Yakalı hocamıza Celal’i sorduk:  

Fidan: Celal, hafızlık öncesinde nasıl bir öğrenciydi? 

Mehmet Ali Yakalı: Hafızlık öncesinde ve hafızlığa başladığı ilk zamanlarda aşırı heyecanlı olduğundan biraz zorluk çektik. Ama okuyuşu iyiydi. Derslerinde çok başarılı olamayan öğrencileri, yüzüne okuyuşlarının gelişmesi için Celal’in yanına verdim. Onlarla ilgilendi. Öğrencilerin notlarında gözle görülür bir artış oldu.

 

Fidan: Celal’e ne tür bir program uyguladınız. Ne tür katkılarınız oldu?

Mehmet Ali Yakalı: İlk başlarda heyecanlıydı. Küçük hatalarını görmezden geldim. Zaman zaman başka hocalara ders vermesini sağladım. Heyecanını yenmesi için belletmenlerle ve hocalarla tanıştırdım. Karşılıklı iletişim kurduk. Sevgimizi ve özverimizi eksik etmedik. Teşvikte bulunduk. Yeri geldi hoca, yeri geldi ağabey olduk.

 

Fidan: Bu başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz? Celal’in farklı yetenekleri neydi?

Mehmet Ali Yakalı: Bu kesinlikle Cenab-ı Allah’ın bir lütfu ve O’nun kudretinin bir tecellisi. Celal, sorduğunuz sayfayı baştan sona okuyabildiği gibi, sondan başa doğru da okuyabiliyor. Hangi sayfa veya ayet olursa olsun, sorduğunuz ayeti, ayetin bulunduğu sayfayı ve o sayfadan sonraki ve önceki kaçıncı sayfayı isterseniz okuyabiliyor. Surelerin hangi ayet numarasını söylerseniz okuyabiliyor.

[caption id="attachment_846" align="alignleft" width="595" caption="Celal Top: İleride Dinine Hizmet Eden Hafız Bir Jeolog Olmak İstiyorum"][/caption]

Hafız Celal Top’a başarısının sırrını sorduk:

Fidan: Hafızlığını kısa bir sürede tamamladın. Şu an üzerinde yoğunlaştığın bir çalışman var mı?

Celal Top: Arapça Dil Bilgisi dersleri alıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda İngilizce ve İspanyolca öğrenmek istiyorum. Çünkü dünyanın birçok yerine gitmek istiyorum.

Fidan: İleride hangi mesleği tercih edeceksin?

Celal Top: Ben jeolog olmak istiyorum.

Fidan: Dini alanda tahsilin olmasına rağmen neden yer bilimcisi (jeolog) olmak istiyorsun?

Celal Top: Ben dinime hafız bir jeolog olarak hizmet edeceğim. Türkiye’de çok az sayıda jeolog var ve bunlar maalesef bize uzak insanlar. Düşüne biliyor musunuz? Hiç biri Kur’an-ı Kerim’de adı geçen yerleri jeolojik açıdan incelememiş. Ben jeolog olarak Kur’an’da adı geçen her yeri önce ülkemden başlayarak, araştırmayı ve İslam âlemine bu konuda yazılmış bir eser bırakmayı düşünüyorum.

Fidan: Okurlarımıza söylemek istediklerin nedir?

Celal Top: Sevgisiyle bana büyük katkılar sağlayan, kursta dinlediği derslerin dışında evinde de derslerimi dinleyerek büyük özveri gösteren Mehmet Ali Yakalı hocama; üzerimde emeği olan aileme, belletmen ağabeylerime, diğer hocalarımıza, çalışanlarımıza, yöneticilerimize ve Kestanepazarı’na yardım eden hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri yaşama fırsatını bana sunduğu için Allah’a şükrediyorum.

 

Celal Top İçin Balıkesir Dursunbey’de Hafızlık Merasimi Düzenlendi

10 Eylül 2011 Cumartesi / Hafız Celal Top için ailesi, Balıkesir Dursunbey’de bir hafızlık merasimi düzenledi.

Merasime, Kestanepazarı’nı temsilen Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım, Yurt Yöneticisi Gazi Pehlivan, Kurs Yöneticisi Şaban Küçük, hocalarımızdan; Süleyman Temiz, Mustafa Tipi, Mehmet Ali Yakalı ve Sadık Daştan’ın yanı sıra Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ve Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil de katıldı.   

Merasimde konuşmalar yapıldı, Kestanepazarı hocaları ve öğrencileri Kur’an ziyafeti sundu, ilahiler okundu.

Programa ilçede yaşayan Kestanepazarı mezunları ve Dursunbey halkı yoğun ilgi gösterdi. Davetlilere yemek ikram edildi.

[caption id="attachment_891" align="alignleft" width="595" caption=" Celal Top İçin Memleketi Balıkesir Dursunbey'de düzenlenen Hafızlık Merasiminden Kareler "][/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun