Öğrencilerimiz Türkiye’nin Çeşitli Üniversitelerinde Eğitime Devam Ediyor

Öğrencilerimiz Türkiye’nin Çeşitli Üniversitelerinde Eğitime Devam Ediyor
 

Üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olan öğrencilerimiz, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim hayatlarına devam ediyor.

Kestanepazarı’nda Kur’an kursu ve lise eğitimini tamamlayarak üniversite sınavlarına giren 31 öğrencimizin tamamı Türkiye’deki Üniversitelere yerleşti. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı eğitimlerinde ilahiyat fakültelerini tercih etti.

Kestanepazarı, fakültelere yerleşen öğrencilerini eğitim hayatları devam edene kadar gönderdiği burslarla desteklemeye devam ediyor.

Tercihini farklı bölümlerden yana kullanan İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencimiz Fatih Şanal ve Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencimiz İsmail Bayram’a tercihlerinin sebebini sorduk:

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği

Muhammed Malik Fatih Şanal

 

Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi

İsmail Bayram

Fidan: İHL mezunusunuz, sizi bilgisayar programcısı olmaya yönlendiren sebepler nedir?

M. Fatih Şanal: Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğum ve severek yaptığım bir iş koluyla ilgili üniversite bölümü okuyorum. Dinini bilen, seven ve bu konularda hizmet etmek isteyen bir bilgisayar programcısı bize lazım. Mesela; İslamı öğreten, sevdiren bir bilgisayar oyunu yok. Bizim dinimiz ve kültürümüzü bilmeyen kişilerin yaptığı işlerde ise kendimizi bulmak imkânsız.

 

Fidan: İlahiyatçı olarak eğitiminize devam etme sebebiniz nedir?

İsmail Bayram: Ülkemizin kaynak metinlere bakarak, yorum yapabilecek ilahiyatçılara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 21. Yüz yılın güncel meseleleri hakkında Müslümanları aydınlatabilecek, eski zamana hitap eden fetvaları güncelleye bilecek yeteneklere sahip ilahiyatçılar sadece ülkemize değil İslam dünyasına lazım diye düşünüyorum.

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun