Öğrencilerimiz Kutlu Doğumda Fidan Dikti

Öğrencilerimiz Kutlu Doğumda Fidan Dikti

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir İl Müftülüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü; İmam Hatip Lisesi ve Kur’an kursu öğrencileriyle 5 bin adet kara servi ve çam fidanı dikti. Fidan dikimine öğrencilerimiz de katıldı.

[caption id="attachment_4412" align="alignnone" width="595"] Öğrencilerimiz Kutlu Doğum Haftasında Fidan Dikti[/caption]

Bornova Naldöken mevkiinde, 3 hektarlık alandaki dikim törenine; İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Müftü yardımcıları Ekrem Saylam, Muharrem Gül ve Mehmet Gündoğdu, İzmir Orman İşletme Müdürü Zafer Derince ve Müdür Yardımcısı Yasin Yaprak, İmam Hatipliler Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız, Bornova, Buca ve Karşıyaka imam hatip liseleri ve Kestanepazarı, Evliyazade, Muratreis Kur’an kurslarından yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda İHL ve Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik bir öğrenci grubu fidan dikti.

Ramazan Muslu: “Kur’an’da Ağaçla İlgili 30’a Yakın Ayet Var”

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Kur'an'da ağaç ve orman üzerine 30’a yakın ayet bulunduğunu belirterek; "Yüceler Yücesi Peygamber Efendimiz, ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizde fidan varsa bunu dikiniz.’ diye emretmiştir. Biz de onun ümmeti olarak izinde ve sözündeyiz. Bu ülkenin geleceği olan öğrenci kardeşlerimizle bu fidanları dikip hayırlı bir iş yapacağız.” diyerek ağaç dikmenin önemine değindi.

Zafer Derince: “Ağaç Dikimi de, Kalıcı Sadaka Gibi Güzel Bir Hizmettir”

Orman İşletme Müdürü Zafer Derince konuşmasında; "Bizim dinimizde ve kültürümüzde ağaç önemli. Bütün insanlar ve kuşlar ağaçtan istifade ettiği müddetçe insanın amel defteri açık kalıyor. Kültürümüze ve inancımıza göre insanların en hayırlısı, insanlara hayrı olandır. Cami, okul yapmak, güzel bir eser ortaya koymak, kültürümüzde kalıcı sadaka olarak bilinir. Kalıcı sadakada, insan ölse bile amel defteri kapanmaz. Ağaç dikimi de kalıcı sadaka gibi güzel bir hizmettir.” şeklinde konuştu.

[caption id="attachment_4409" align="alignnone" width="595"] İzmir İl Müftülüğünün Düzenlediği Organizasyona 8 Kurumdan 400'e Yakın Öğrenci Katıldı[/caption] [caption id="attachment_4410" align="alignnone" width="595"] Programa Katılan Protokol de Fidan Dikimine Katkı Sağladı[/caption] [caption id="attachment_4474" align="alignnone" width="595"] Bornova Naldöken Mevkiinde Bulunan Hatıra Ormanı İçin 5000 Adet Fidan Dikildi[/caption] [caption id="attachment_4473" align="alignnone" width="595"] 18 Nisan 2013 Tarihinde Dikilen Fidanlar, Yıllar Sonra Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun Hatırası Olarak Ormana Dönüşecek[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun