Adem Çalar Hafızlarımıza Cafer Bin Ebi Talib’i Anlattı

Adem Çalar Hafızlarımıza Cafer Bin Ebi Talib’i Anlattı

Mezunlarımızdan Adem Çalar, hafızlarımıza Cafer b. Ebi Talib’i anlattı.

[caption id="attachment_4166" align="alignnone" width="595"] Mezunlarımızdan Adem Çalar, Hatay Kur'an Kursu Hafızlarımıza Hitap Etti[/caption]

Hz. Ömer’in bir sohbetinde, cemaatine dönerek, “dünyada ne isterdiniz?” diye sorduğunu; oradakilerin dünyalık istekleri üzerine, “Üsame Bin Zeyd, Mus’ab bin Umeyr, Muaz bin Cebel, Cafer bin Ebi Talib gibi yetişmiş insanlar isterim” dediğini anlatan Çalar;öğrencilerimize, bu sahabilerin ortak özelliklerini sordu.

Hz. Ömer’in saydığı sahebeler için “Onların hepsi gençti.” diyen Çalar, öğrencilerimize genç yaşta, Habeşistan kralı Necaşi’ye giden heyetin sözcüsü olma başarısını göstermiş olan sahabelerden Cafer bin Ebi Talib’i anlattı.

Cafer (ra)’ın sözüyle, imanıyla, duruşuyla müslümanları en güzel şekilde temsil ettiğine de değinen Çalar, Cafer’in Habeşistan’dan geldiği gün, Peygamber Efendimizin (sav)çok sevindiğini ve Cafer’i alnından öptüğünü anlattı.

[caption id="attachment_4165" align="alignleft" width="220"] Adem Çalar[/caption]

Öğrencilerimizi Cafer bin Ebu Talip’e benzeten Çalar; “Sizler anne, baba, kardeşlerinizden ayrısınız. O kadar kutlu bir iş yapıyorsunuz ki, Rasulüllah sizleri görseydi, sizlerinde alnından öperdi. Dünyanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Çağın Musabları, Cafer Bin Ebi Talip’leri sizlersiniz.”  dedi.

Adem Çalar hoca, konuşmasında öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun