İzmir İl Müftülüğü’ne Prof. Dr. Ramazan Muslu Atandı

İzmir İl Müftülüğü’ne Prof. Dr. Ramazan Muslu Atandı

2011 yılı Şubat ayından, Şubat 2013’e kadar vekâleten yönetilen İzmir İl Müftülüğüne, mezunlarımızdan Prof. Dr. Ramazan Muslu atandı.

[caption id="attachment_4141" align="alignnone" width="595"] Mezunlarımızdan Prof. Dr. Ramazan Muslu İzmir İl Müftülüğüne Atandı[/caption]

Görev Değişikliği, Vali Cahit Kıraç’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

İzmir Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen,İzmir İl Müftülüğü görevine atanan Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun göreve başlama ve İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk’ün veda programına, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Kestanepazarı heyeti de katıldı.

[caption id="attachment_4143" align="alignleft" width="220"] Prof. Dr. Ramazan Muslu[/caption]

Program katılan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, görevi süresince uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, hizmetlerinden dolayı İlyas Öztürk’e teşekkür etti. Kadıköy’deki yeni görevinde de başarılar diledi.

Vali Kıraç, İzmir’e yeni atanan Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Programda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri’nin yanı sıra, ilçe müftüleri adına Ödemiş Müftüsü Hasan Ersöz, Müftü Vekili İlyas Öztürk ve İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu birer konuşma yaptılar.

Programa, Kestanepazarı’nı temsilen Genel Koordinatör İbrahim Cengiz Aslan, Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım, Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Nurkan Boz katıldı.

 

[caption id="attachment_4142" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Heyeti, Prof. Dr. Ramazan Muslu'yu Makamında Ziyaret Etti[/caption]

Prof. Dr. Ramazan Muslu Kimdir?

1964 yılında Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi. 1974 yılında Patlangıç İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra bir yıl Muğla Kur’an Kursu’nda okudu. 1978 yılında İzmir İmam Hatip Lisesi orta kısmından mezun oldu. 1978-1980 yılları arasında Kestanepazarı’nda Arapça ve Temel İslami İlimler tahsil etti. 1984 yılında İzmir İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı ve hazırlık sınıfı muafiyet sınavında başarılı bulunarak birinci sınıfa başladı. Öğrenciliğinin yanı sıra İzmir Yenişehir Camii’nde vekil imam hatiplik yaptı. 1985 yılında MÜ. İlahiyat Fakültesi’ne yatay geçiş yapıp 1988’de buradan mezun oldu. 1989 yılında kısa dönem olarak askerlik görevini İzmir ve Ankara’da yerine getirdi. 1993 yılında İstanbul Ümraniye’de Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. Aynı yıl katıldığı yüksek lisans programını 1994’de MÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı’nda “İsmail Hakkı Bursevî ve Temâmü’l-feyz Adlı Eseri-I” başlıklı teziyle tamamlayarak “Bilim Uzmanı” unvanını aldı. 1995’de Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi’nde 12. dönem Hizmetiçi Eğitim Kursu’na katıldı. 1996’da MÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tasavvuf Bilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 1997’de Haseki Eğitim Merkezi’nden derece ile mezun olup vaiz olarak atandı. Ancak aynı zamanda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Araştırma Görevliliği sınavını kazandığı için muvafakatla bu göreve atandı. 2002’de MÜ. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tasavvuf Bilim Dalı’nda “XVIII. Asırda Anadolu’da Tasavvuf” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. 2006 yılında “Mustafa Kemâleddin Bekrî ve Tasavvufî Görüşleri” adlı çalışmasıyla “Doçent” unvanı aldı. 2006-2009 yılları arasında dekan yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı profesörlük kadrosuna atandı. Bölüm başkan yardımcılığı ve fakülte dergisinde editörlük yaptı. 2012 yılı Ağustos ayında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’na öğretim üyesi olarak naklen atandı. 16.02.2013 tarih ve 28561 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2013/96 sayılı kararname ile İzmir İl Müftülüğü’ne görevlendirildi. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Evli ve dört çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Bilimsel çalışmalarına http://ilahiyat.istanbul.edu.tr/?p=7351 adresinden ulaşılabilir.

[caption id="attachment_4144" align="alignleft" width="595"] Programda M. Cahit Kıraç, Kadıköy İlçe Müftülüğüne Atanan İlyas Öztürk'e Plaket Takdim Etti[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun