Lise Son Sınıf Öğrencilerimiz, İlim Yayma Cemiyeti Davetiyle Manisa’yı Gezdi

Lise Son Sınıf Öğrencilerimiz, İlim Yayma Cemiyeti Davetiyle Manisa’yı Gezdi

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’nin davetiyle Manisa’nın kültürel ve tarihi alanlarını gezerek sınav öncesi motive oldular.

[caption id="attachment_6129" align="alignnone" width="595"]İlim yayma Cemiyeti Ziyareti Üniversiteye Giriş Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerimiz İçin Manisa'ya Motivasyon Gezisi Düzenlendi[/caption]

Hafızlarımız Şehzadeler Şehrini Gezerek Tarihi Güzellikleri Yerinde Yaşadı

Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 40 öğrencimiz, Mezunlarımızdan İlim yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç eşliğinde sırasıyla; Mimar Sinan’ın kalfalık dönemi eseri Muradiye Camii’ni ziyaret etti. Mezunlarımızdan Cemil Tombak imam hatibi olduğu Sultan Camii Külliyesi’ni gezdirdi. Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, Saruhan Türbesi, Manisa Ulu Camii ve Mevlevihane gezilerek Hatuniye Camii’nde öğle namazı kılındı. Gezide Karaköy Kur’an Kursu da ziyaret edildi.

Öğrencilerimiz Manisa’nın tarihi, kültürel ve mimarisi yerlerini gezerek Selçuklu Beylikler ve Osmanlı Dönemi eserleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Hayırsever İbrahim Onaylı öğrencilerimize öğle yemeğinde Meşhur Manisa Kebabı ikram etti.

[caption id="attachment_6128" align="alignnone" width="595"]İlim yayma Cemiyeti Ziyareti Geziye Katılan Öğrencilerimiz Meşhur Manisa Kebabının Tadına Baktı[/caption]

Ali Koç, Kestanepazarı Hizmetlerini Anlattı

Yerel basının büyük ilgi gösterdiği ziyarette Kestanepazarı öğrencileri kafile sorumlusu Kestanepazarı Lise Yurdu Müdür Yardımcısı Ali Koç gazetecilere yaptığı açıklamada “Kestanepazarı 1945 yılından bugüne Cumhuriyet tarihinde din eğitimi alanında; Kur’an kursu, imam-hatip ve ilahiyat fakültelerinin kurulmasına öncülük etmiş bir kurumdur. Kurulduğu günden bu yana 5 binin üzerinde hafız yetiştirmiştir ve hafız yetiştirmeye devam etmektedir. Kestanepazarı geçtiğimiz günlerde 4+4+4 eğitim sistemine göre II. dörde başlayacak ortaokul öğrencileri için de Kur’an kursu binanın temelini atılmış ve yardım severlerin katkısıyla yeni eğitim-öğretim yılına açılışını yapmayı planlamaktadır.

Bizleri nazik davetiyle onurlandıran İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç’ e teşekkür ediyoruz” dedi.

[caption id="attachment_6130" align="alignnone" width="595"]İlim yayma Cemiyeti Ziyareti Gezide Birçok Tarihi ve Turistlik Yer Ziyaret Edilerek Şehrin Kültürü Hakkında Bilgi Edinildi[/caption]

Recep Özgüvenç, Kesatanepazarı Her Yıl Onlarca Hafız Yetiştiriyor

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç yaptığı konuşmada Kestanepazarı’nın 1945 yılında İzmir’de kurulduğunu vurgulayarak “Kestanepazarı’nı kuran hayırseverler tamamen burada din adamı yetiştirme, vatana ve millete hayırlı insan kazandırma düşüncesiyle hareket etmişlerdir. Bu kurumun bir özelliği de kendisinden sonra kurulan bütün derneklere ilham kaynağı olmasıdır. İlim Yayma Cemiyeti de kendi tüzüğünü Kestanepazarı’ndan almak suretiyle kurulmuştur.

Kestanepazarı çok değerli şahsiyetler yetiştirmiştir. Öğrencilerini yetiştirirken kesinlikle kişilerin hayatlarını ipotek altına almamış, onların özgür dünyalarını hür bir şekilde düşünmelerini sağlamış ve öğrencilerden ise hiç bir ücret talep etmemiştir. Kestanepazarı başarılı olan öğrencilerine burs takviyesi yaparak eğitim hayatına katkı sağlıyor. Bu noktada benzeri olmayan bir kurumdur diyebiliriz. Kesatanepazarı’nda her yıl onlarca hafız yetiştiriliyor. Bu gün buraya 40 imam hatip son sınıf öğrencisi geldi. Üniversite sınavına hazırlanıyorlar. Onlara önceden bir moral gezisi düzenledik. Öğrencilerimize Manisa’nın tarihi mekânlarını gezdirmek suretiyle onlara güzel bir gün yaşatma gayreti içerisinde olacağız” diyerek Kestanepazarı öğrencilerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

[caption id="attachment_6131" align="alignnone" width="595"]İlim yayma Cemiyeti Ziyareti Kestanepazarı Öğrencileri, Geziye İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi'nin Daveti Üzerine Katıldı[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun