KUR’AN KURSUNDAN YÜZDE YÜZ BAŞARI

KUR’AN KURSUNDAN YÜZDE YÜZ BAŞARI

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem sonu karnelerini öğrencilere dağıttı. Kursta Kur’an-ı Kerim ve hafızlık eğitimi alan 58 öğrenciden 55’i takdir belgesi alırken 3 öğrenci de teşekkür belgesi almaya hak kazandı. Gösterilen yüksek başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurs Müdürü Şaban Küçük, öğrencilere ara tatilde bol bol kitap okumalarını ve hafızlık talebelerinin ezberlerini sürdürmeyi devam etmelerini tavsiye etti.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu birinci dönem karne takdimi programı Kestanepazarı Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan D Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim Eğitimi alan 58 ortaokul öğrencisinin 55’inin takdir 3’ünün de teşekkür aldığını dile getiren Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, öğrencilerine gösterdikleri üstün başarıdan dolayı teşekkür etti. Öğrencilerinin okuldaki akademik başarılarını da yakından takip ettiğini belirten Yurt Yöneticisi Taşcı, “Yine kampüsümüz içerisinde yer alan Hisar Fen ve Sosyal Bilimler Proje Hafızlık Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’ndaki akademik başarılarınız için de sizlere teşekkür ederim. Sizler hem Kur’an-ı Kerim eğitim alarak hem de okuldaki derslerinizde başarılı olarak bizleri gururlandırıyorsunuz. İkinci dönemin başında sizleri tatilde iyice dinlenmiş, enerji dolu moral ve motivasyonları en üst düzeyde olarak görmek istiyorum. İyi Tatiller çocuklar” dedi.

DERSLERİNİZİ VE EZBERLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN
Karne dağıtımından önce sahneye gelen Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, tüm kurs hocalarını ve öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek, “Kestanepazarı’nın kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Yalnız, başarılar bizleri rehavete sürüklememelidir. Her zaman söylediğim gibi Hafızlık çok çalışmakla olur. Tabii ki tatil hakkınız. Sizler bu tatilin herkesten daha çok hak ettiniz. Sizlerden sadece tatilde de kişisel gelişimleriniz için kitap okumayı bırakmamanızı ve ezberlerinize devam etmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Konuşmaların ardından dönem içerisinde yapılan yarışma ve değerlendirmelerde derece yapan öğrencileri Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu tarafından çeşitli hediyeler verildi. Resim yarışmasında birinci olan öğrencilerden Eyüp Özdemir’e Fatih GÜLPAMUK, Recep Baydur’a Şaban Küçük hediyelerini takdim etti.

Akadamik başarı sıralamasında birinci olan Tarık Burak Türkmen’e Zübeyir Kuyubaşı, ikinci olan Furkan Uğurli’ye Bilal Gülşahin hediyelerini takdim etti. Üçüncü olan Kerem Asaf Erol’un hediyesini ise sınıf arkadaşı Muhammed Emin Karakuş, Rüştü Sarıcaoğlu’ndan aldı.

EDEP TEMSİLCİLERİNE ÖDÜL VERİLDİ
Akademik başarı ödüllerinin ardından söz alan Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, tüm öğrencilerinin yaşıtlarına örnek olacak ahlaki değerlere sahip olduğunu, kendilerinin böylesine güzel bir İslam ahlakıyla yetişmesine vesile olan başta anne babaları ile hocalarına teşekkür etti. Bazı öğrencilerin ise bu güzel ortamda biraz daha olgun, örnek bir takım davranışlar sergilediğine de dikkati çeken Taşcı,  her yıl olduğu gibi bu yıl da bu tür davranışlara sahip öğrencileri ödüllendirmeye değer bulduklarını dile getirdi. Ardından sahneye çağırdığı Hakan Utku Tutar, Fevzi Karakurt, Muhammed Emre Karakuş, Hakkı Kesici, Ebubekir Duygu ve Rıdvan Yeşil’e örnek davranışlarından dolayı hediyeleri takdim edildi.

Ardından Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği'ne tüm desteklerinden dolayı teşekkür eden Halil Taşcı, öğrencilere ikinci dönemde bağlı bulundukları grupları okuyup bilgilendirdi.

Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, öğrencilerine gösterdikleri üstün başarıdan dolayı teşekkür etti.
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük,
"Sizler bu tatilin herkesten daha çok hak ettiniz. Sizlerden sadece tatilde de kişisel gelişimleriniz için kitap okumayı bırakmamanızı ve ezberlerinize devam etmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Şaban KÜÇÜK-Recep BAYDUR- Eyüp ÖZDEMİR- Fatih GÜLPAMUK
Rüştü SARICAOĞLU- Muhammed Emin KARAKUŞ- Bilal GÜLŞAHİN- Furkan UĞİRLİ- Tarık Burak TÜRKMEN- Zübeyir KUYUBAŞI
Bayram GÜZELHAN- Hakan Utku TUTAR- Ahmet AVCUL- Fevzi KARAKURT- İsa ÖZGEN- Muhammed Emre KARAKUŞ- Hakkı KESİCİ- Seyhan UĞURLU- Ebubekir DUYGU- Mesut GÜNER- Ahmet Faruk TOKAT- Halil TAŞCI

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun