Endonezya Özel Millî Okulları’ndan Başkan Dayhan’a Ziyaret

Endonezya Özel Millî Okulları’ndan Başkan Dayhan’a Ziyaret

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nü gezen Endonezya Millî Özel Okullar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet S. Salim, hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi için yapılan çalışmaları takdire şayan bulduğunu dile getirdi.

Endonezya’da 15 özel okulu bünyesinde barındıran Endonezya Millî Özel Okullar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet S. Salim, İzmir ziyaretleri kapsamında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan’ı makamında ziyaret etti. Kestanepazarı’ndaki hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi hakkında Ahmet S. Salim’e bilgi veren Başkan Dayhan, ardından kampüsü ve öğrenciler için yapılan eğitim ve sosyal aktivite atölyelerini gezdirdi.

KAMPÜS YAPISI ÇOK İDEAL
İçerisinde bulunan Kur’an kursu, ortaokulu, liseleri, öğrenci yurtları ve sosyal imkânları ile Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’nün ideal bir yapısı olduğunu gördüğünü dile getiren Ahmet S. Salim, “Kestanepazarı hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi için ideal bir örnek. Burada yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayan. Bu tecrübelerinizden bizlerde yararlanmak isteriz” dedi.

“ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ TÜM İSLAM DÜNYASININ YARARINA OLACAKTIR”
Türkiye’deki Öğrenci Değişim Programları ile ilgilendiklerini de dile getiren Ahmet Salim sözlerini şöyle tamamladı:
“Başarılı öğrencilerin kişisel gelişimlerine büyük katkılar sağlayacak olan bu programlar sayesinde, her iki ülke arasında bir kültür köprüsü kurmak da mümkün. Eğer sizler de uygun görürseniz ve karşılıklı olarak yeterlilikleri sağlayabilirsek, yasal düzeyde bu programlar ile Kestanepazarı hafızlarını Endonezya’da görmek isteriz. Kestanepazarı ile yapacağımız karşılıklı öğrenci değişimi hem iki ülkenin hem de İslam dünyasının yararına olacaktır.”

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun