Kur’an Kursu Hocalarımız DİB Formasyon Programına Katıldı

Kur’an Kursu Hocalarımız DİB Formasyon Programına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Kur’an Kurslarında görev yapan ve göreve yeni başlayacak Kur’an kursu öğreticileri için formasyon programı uyguluyor. İzmir Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri, konunun uzmanları tarafından verilen seminerlerle mesleki bilgilerini geliştirme fırsatı buldu.

Kestanepazarı Merkez ve Hatay Kur’an kurslarımızda görev yapan hocalarımız da seminerlere katıldı.

[caption id="attachment_1990" align="alignnone" width="595" caption="Eğitim Uzmanı Şaban Erköse Konuşmasında Din Eğitiminin Anne Karnında Başladığını İfade Etti"][/caption]

9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda, 3 tam gün devam eden seminerlerde anlatılan konu başlıkları şöyle:

Çocukluk ve Gençlik Dönemleri Din Öğretimi: Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse

Kur’an-ı Kerim Öğretim Teknikleri: Kurra Hafız Osman Eğin

Din Eğitiminde Etkili İletişim: Prof. Dr. Ahmet Koç

Kur’an Kurslarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik: Psikolojik Danışman Rukiye Karaköse

Din Öğretimi Yöntemleri: Prof. Dr. Zeki Aydın

Yetişkinlik Dönemi Din Öğretimi: Prof. Dr. Mustafa Köylü

[caption id="attachment_1991" align="alignnone" width="595" caption="Seminerler Sonunda Katılımcı Hocalara Sertifikaları Takdim Edildi"][/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun