DİB Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışma Takvimi Belli Oldu

DİB Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışma Takvimi Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle her yıl düzenlediği hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı güzel okuma yarışmalarının 2012 yılı yarışma takvimini belirledi.

[caption id="attachment_2009" align="alignnone" width="595" caption="DİB Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Düzenleyeceği Ödüllü Yarışmaların Tarihlerini Belirledi"][/caption]

Final yarışmaları için belirlenen tarih ve şehirler şöyle: 

Erkekler Hafızlık Final Yarışması - 17 Haziran, Erzurum

Erkekler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışması - 24 Haziran, Kayseri

Ezanı Güzel Okuma Final Yarışması - 30 Haziran, Elazığ

Kadınlar Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışması - 08 Temmuz, Kastamonu

Kadınlar Hafızlık Final Yarışması - 15 Temmuz, İstanbul

Hutbe ve Şiir Yarışması

Hutbe yazma yarışması için, “Hz Peygamber ve Kardeşlik hukuku, kardeşliği geliştiren faktörler, Hz. Peygamber döneminde kardeşlik uygulamaları, İslam kardeşliğinin ahlaki temelleri, kardeşlikle gelen haklar ve kardeşliğin yüklediği sorumluluklar” gibi konular belirlenirken, şiir yarışması için ise “kardeşlik, çocuk sevgisi, adalet ve hayâ” konuları seçildi.

Yarışmaya katılacak din görevlilerinin, hutbe ve şiirlerini 1 Haziran’a kadar il ve ilçe müftülüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

[caption id="attachment_2010" align="alignnone" width="595" caption="DİB 2011 Camiler ve Din Görevlileri Haftasında "Cami ve Çocuk" Teması Üzerinde Durmuştu"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun