Kültürel Gezilerimiz Devam Ediyor (İstanbul-Bursa)

Kültürel Gezilerimiz Devam Ediyor (İstanbul-Bursa)

Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi görmekte olan öğrencilerimize tarih bilincini aşılamak, tarihi ve kültürel mirasımızı yerinde görerek öğrenmelerini sağlamak, zihinsel ve kültürel gelişimlerini devam ettirmek için İstanbul – Bursa gezisi düzenlendi.

Gezi faaliyeti; Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Hafız Fatih Muslu, Yurt Yöneticisi Mustafa Aytekin, Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Bilal Özkabadayı, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Ali Koç ve öğrencilerimizin ders öğretmenleri, eğitim koçları ve rehber eşliğinde gerçekleşti.

İstanbul’da, Eyüp Sultan Camiinde sabah namazının kılınmasıyla başlayan gezide; Eyüp Kabristanlığı, Fatih Camii Külliyesi ve Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi, Sultan Ahmet Camii Külliyesi, Ayasofya Camii, Top Kapı Sarayı, Süleymaniye Camii Külliyesi ve Kanuni Sultan Süleyman Han Türbesi, Selimiye Camii Külliyesi ve Yavuz Sultan Selim Han Türbesi, Minya Türk Müzesi, Panorama Fetih 1453 Müzesi, Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı, Eminönü Yeni Camii, Aziz Mahmut Hüdayii Camii ve Türbesi ve Çamlıca Camii ziyaret edildi. Ayrıca öğrencilerimiz İstanbul Boğazı’nı vapurla gezdiler.

İstanbul’un ardından Bursa’ya geçildi. Bursa’da Ulu Camii, İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri Türbesi ve Kur’an Kursu, Yeşil Camii ve Çelebi Mehmet Türbesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Tophane Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeler, Saat Kulesi, Muradiye El Yazmaları Müzesi, Uludağ Tarihi Çınar ve şehirde bulunan tarihi yerler gezildi.

Gezi faaliyetini organize eden kurs müdürlüğü; ders öğretmenlerine, emeği geçenlere ve faaliyetin gerçekleşmesini sağlayan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği yönetimine teşekkür etti.

Öğrencilerimiz geziden son derece mutlu oldular ve bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun