Kestanepazarı 07-10 Yaş Grubu Hacı Ahmet Dayhan Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı

Kestanepazarı 07-10 Yaş Grubu Hacı Ahmet Dayhan Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’da bulunan Eğitim Kampüsünde Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hacı Ahmet Dayhan 07- 10 Yaş Grubu Kur’an Kursun da eğitim görmekte olan öğrencilerimiz, yedi hafta süren “Yaz Kur’an Kursu Eğitimlerini” başarıyla tamamladılar.

Yedi hafta boyunca devam eden Kur'an Kurslarının tamamlanmasını ve çocukların bu süreçteki başarılarını takdir etmek amacıyla Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen programa çocuklarımız ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Programa; İzmir İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, İzmir İl Müftülüğünde görevli Şube Müdürü Serkan Dursun, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Sami Dayhan, Kur’an Kursu Öğreticileri, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği çalışanları, öğrenci velileri ve yakınları katıldı.

Kestanepazarı 07 – 10 Yaş Grubu Hacı Ahmet Dayhan Kur’an Kursu Yöneticisi Tuğba Gül Cansever’in açılış konuşması ile başlayan programda konuşan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Dayhan “Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Bir kalp ki onda Kur’an yoktur, o harabe bir eve benzer. Bir kalp ki onda Kur’an vardır, o kalp mamur bir eve benzer.” hadis-i şerifini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu müjdeye nail olmak için canla başla çalıştınız. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle müjde veriyor; “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. İşte bugün en hayırlı işi yapan, en hayırlı çocuklarımızın, gençlerimizin en hayırlı merasimindeyiz. Hasat anındayız, yedi hafta boyunca ektiklerimizi biçiyoruz. Hayatınız boyunca sizin rehberiniz olacak öğrendiğiniz bilgileri unutmamak için bol bol tekrar ediniz.” Dedi.

Programda İzmir İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz da bir konuşma yaptı. Müftü Yardımcısı Yılmaz konuşmasında Yaz Kur'an Kursları'nın önemine vurgu yaparak Kurs süresince elde edilen bilgilerin muhafaza edilmesine ve hayata aktarılmasına değinerek öğrencilerin Yaz Kuran Kursları boyunca gösterdikleri başarılarının 

kendilerini gururlandırdığını belirtti. Yaz Kur'an Kursu'nda görev alan öğreticileri, velileri ve öğrencileri tebrik etti.

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklere geçildi. Etkinlikler sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Gazze basta olmak üzere tüm şehitlerimiz için topluca dua edilerek, program sona erdi.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun