Kestanepazarı’ndan Bornova’da Kur’an Ziyafeti

Kestanepazarı’ndan Bornova’da Kur’an Ziyafeti

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Bornova Müftülüğü ile birlikte MÜSİAD İzmir Şubesi’nin de desteği ile Bornova Bilal Saygılı Camii’nde “Kur’an Ziyafeti” gerçekleştirdi. Cuma namazı öncesi yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, kurra hafız ve hafız hocalarımız ile öğrencilerimiz yaptıkları Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle büyük beğeni topladı. Sunuculuğunu Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yönetim Memuru Halil Kandemir’in yaptığı program Bornova Müftüsü Mesut Harmancı’nın yaptığı dua ile son buldu.

Bornova Bilal Saygılı Camii’nde, Cuma namazı öncesi Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ve Bornova Müftülüğü “Kur’an Ziyafeti” gerçekleştirdi. Halil Kandemir’in sunuculuğunu yaptığı program, Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerinden Hafız Ömer Arslan, Hafız Halil İbrahim Durut ve Hafız Hüseyin Zırığ’ın Yasin Suresi’ni okuması ile başladı.

KÜÇÜK ÖMER’E BÜYÜK BEĞENİ
Ağabeylerinin ardından kürsüye çıkan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu talebesi ve 2018 yılı Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 2. Ömer Baydar, okuduğu Âl-i İmrân Suresi’nin 190-194 numaralı ayetleri ile dinleyenlerden büyük beğeni aldı. Ömer Baydar’ın ardından kürsüye çıkan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner hocamız, vücuhatlı okuduğu Âraf Suresi’nin 204.cü Ayet’i ile dinleyenleri adeta mest etti.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ HOCALAR ART ARDA KUR’AN ZİYAFETİ SUNDU
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Emekli Din Görevlisi Hafız Mehmet Ali Yakalı’nın yönetimindeki “Kestanepazarı İlahi Grubu” yaklaşık 15 dakika süresinde en çok beğenilen ilahilerden örnekler sundu. Ardından Bornova Vilayet Fidanlık Camii Müezzin Kayyımı Nurettin Peksert’in Duhan Suresi’nin 1-14 ayetlerini, Buca Yıkıkkemer Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Karabacak Tahrim Suresi 6-8 ayetlerini, Turgutlu Avşar Camii İmam Hatibi Hafız Yunus Emre Vural Ahzap Suresi 69-73 numaralı ayetlerini okudu. Ardından 2003 yılı Hafızlık Yarışması Dünya Üçüncüsü Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Yasin Uslu, Fatır Suresi 28-35 ayetlerini, Karabağlar Zühre-i Şerif Mescidi İmam Hatibi Enes Hamdemirci Rahman Suresi 1-28 numaralı ayetleri okudu.

DÜNYA İKİNCİSİ HOCAMIZ HERKESİ MEST ETTİ
Son olarak kürsüye çıkan Kestanepazarı Mezunu, Karabağlar Esendere Camii Müezzin Kayyımı 2019 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput, okuduğu Zuhruf Suresi 82-89 ayetleri ile cami ve çevresindeki tüm dinleyenleri adeta mest etti.

Kur’an Ziyafetinin ardından kürsüye çıkan Bornova Müftüsü Mesut Harmancı, yapılan programda okunan Kur’an-ı Kerim’in ümmetimize, vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini dileyerek dua etti. Duanın ardından hep birlikte kılınan Cuma namazı sonrası MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından ikramda bulunuldu.


Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu talebesi ve 2018 yılı Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 2. Ömer Baydar, okuduğu Âl-i İmrân Suresi’nin 190-194 numaralı ayetleri ile dinleyenlerden büyük beğeni aldı.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner hocamız, vücuhatlı okuduğu Âraf Suresi’nin 204.cü Ayet’i ile dinleyenleri adeta mest etti.

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Emekli Din Görevlisi Hafız Mehmet Ali Yakalı’nın yönetimindeki “Kestanepazarı İlahi Grubu” yaklaşık 15 dakika süresinde en çok beğenilen ilahilerden örnekler sundu.

Bornova Vilayet Fidanlık Camii Müezzin Kayyımı Nurettin Peksert’in Duhan Suresi’nin 1-14 ayetlerini okudu.

Buca Yıkıkkemer Camii Müezzin Kayyımı Hafız Muhammet Karabacak Tahrim Suresi 6-8 ayetlerini okudu.

Turgutlu Avşar Camii İmam Hatibi Hafız Yunus Emre Vural Ahzap Suresi 69-73 numaralı ayetlerini okudu.

2003 yılı Hafızlık Yarışması Dünya Üçüncüsü Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Yasin Uslu, Fatır Suresi 28-35 ayetlerini okudu.

Karabağlar Zühre-i Şerif Mescidi İmam Hatibi Enes Hamdemirci Rahman Suresi 1-28 numaralı ayetleri okudu.

Kestanepazarı Mezunu, Karabağlar Esendere Camii Müezzin Kayyımı 2019 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput, okuduğu Zuhruf Suresi 82-89 ayetleri ile cami ve çevresindeki tüm dinleyenleri adeta mest etti.

Kur’an Ziyafetinin ardından kürsüye çıkan Bornova Müftüsü Mesut Harmancı, yapılan programda okunan Kur’an-ı Kerim’in ümmetimize, vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini dileyerek dua etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun