Kestanepazarı Yaz Kursu Vali Erol Ayyıldız'ın da Katılımıyla Açıldı

Kestanepazarı Yaz Kursu Vali Erol Ayyıldız'ın da Katılımıyla Açıldı

Türkiye’nin en köklü hafızlık kurumu olan Kestanepazarı Kur’an Kursları, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin İzmir Hatay’daki Eğitim Kampüsü’nde dün itibari ile başladı. Sabahın erken saatlerinde velileri ile birlikte kayıt yaptıran öğrencileri ilk günün akşamında İzmir Valisi Erol Ayyıldız tebrik ederek, başarılar diledi.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Millî Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı tarafından himaye edilen Kestanepazarı Kur’an Kursları, 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi yaz kursu için kayıt yaptıran 222 öğrencisi ile dün bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren anne ve babaları ile Hatay Semti’ndeki Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’ne gelen öğrenciler, kayıt işlemleri yapılırken, kampüs ve yaz kursu hakkında bilgi aldı.

SINIF VE YATAKHANELERİ DERECELERİNE GÖRE AYRILDI
Eğitim hayatlarında Kestanepazarı çatısı altında devam etmek isteyen ve bu yıl ilkokul 4. sınıftan mezun olan 144 öğrenci ile yine bu yıl ortaokul 8. sınıftan mezun olan 78 öğrenci Kestanepazarı Yaz Kursu’na kaydını yaptırdı. Kurban Bayramı’na kadar devam edecek olan yaz kursu boyunca, eğitim alacak öğrencilere, kurs sonrası hem akademik ve hem de Kur’an ilmi değerlendirmeleri yapılacak. Her iki değerlendirmenin ortalaması alındıktan sonra başarı gösteren öğrenciler Kestanepazarı Kur’an kurslarına devamlı eğitim için kayıt yaptırabilecek.

KURS MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ
Kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından yaş grupları ve Kur’an bilgileri ile başarılarına göre sınıflara ayrılacak öğrenciler Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Mesci’dinde toplandı. Bilgi düzeylerinin ölçülmesine geçilmeden önce öğrencileri selamlayan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Müdürü Şaban Küçük, tüm öğrencilerin kendileri için ayrı ayrı değerli olduğunu belirtti. Hafızlığın ancak çalışmak ile mümkün olduğunu dile getiren Müdür Küçük, tüm öğrencilere başarılar diledi.

YAZ KURSUNDA EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
Kestanapazarı yaz kursunun, öğrencilerin ve çağın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde modern metodlar ile eğitim verdiğini belirten Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, kurs boyunca birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştireceklerini dile getirdi. Yaz kursundaki öğrencilerin enerjilerini atabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurs bünyesinde halı saha ve basketbol sahası ile masa tenisinin bulunduğunu da dile getiren Taşcı, “Ayrıca kampüsümüzde öğrencilerimizin kullanımı için ahşap, ebru ve robotik kodlama atölyelerimiz de mevcut. Bunların yanı sıra yine derneğimiz sosyal tesislerinde gerçekleştireceğimiz bir piknik etkinliğimiz olacak. Burada da futbol, basketbol ve voleybol sahalarında eğlenecek olan öğrencilerimiz arasında çeşitli etkinlikler ve yarışmalar da düzenlenecek. Ayrıca kampüsümüzde yaz kursu boyunca animasyon etkinliklerimiz ve bir de futbol turnuvası düzenleyeceğiz” dedi.

“DERNEK VE VAKIF OLARAK SİZLERE HİZMET İÇİN VARIZ”
Kursa kaydını yaptıran 222 öğrenciyi Kestanepazarı Ailesi adına selamlayan Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği 2. Başkanı Cüneyd Dayhan, bir eğitim öğretim dönemi öncesi daha Kur’an öğrenmek için çaba sarfeden öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Dernek ve vakıf olarak tek gayelerinin Kur’an’a ve İslama hizmet olduğunu dile getiren 2. Başkan Dayhan, tüm Kestanepazarı Ailesi tek görevimiz siz kardeşlerimizin eğitim hayatlarında karşılayacağı güçlük ve sorunları ortadan kaldırmak olacaktır. Elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar bundan sonra siz kardeşlerimizin hizmetinizdeyiz. Bunu sakın unutmayın. Birbirinden değerli hocalarınızı üzmeyin, onların sözlerinden çıkmayın. Hepinizi başarılı olarak görmek bizlerin tek istek ve arzusudur” şeklinde konuştu.

VALİ EROL AYYILDIZ’DAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ ZİYARET
Gün içerisinde kayıt işlemleri tamamlanan, sınıf ve yatakhaneleri belirlenen öğrencilere bir sürpriz de İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptı. Kayıt yaptırdıkları ilk günün akşamında Kestanepazarı’ndaki ilk yatsı namazı için mescitte toplanan öğrencileri ziyaret eden Vali Erol Ayyıldız, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için başladıkları bu eğitimin çok önemli ve güzel olduğunu dile getiren Vali Ayyıldız, “Hepinizin burada başarılı olacağına inanıyorum. Bundan sonra ben sizin Vali amcanızım. Ne zaman bir sıkıntınız olur, bir ihtiyacınız olur ise çekinmeden bana bunu iletebilirsiniz. Sizlerin ihtiyaçlarını gidermek de bizlerin görevi. Sizler burada aldığınız eğitimle vatana, millete ve insanlığa hayırlı birer iyi insan olarak yetişeceksiniz. Bizlerin sizden tek beklentisi bu” dedi.

Ardından ezanın okunması ile birlikte Vali Erol Ayyıldız öğrenciler ile birlikte yatsı namazını kıldı.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun