Kestanepazarı Mezunları Ek Kur’an Kursu Binasına Sınıf Yaptıracak

Kestanepazarı Mezunları Ek Kur’an Kursu Binasına Sınıf Yaptıracak

İzmir’de ikamet eden Kestanepazarı Mezunları, ortaokul öğrencilerimiz için yapılan, Hatay Kur’an Kursu ek binası inşaatına katkı sağlama ve hayırseverleri yönlendirme ile ilgili düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluştu.

[caption id="attachment_6151" align="alignnone" width="595"]aa Kestanepazarı Mezunları, Hatay Kur'an Kursu Ek Binası İnşaatı Gündemiyle Sabah Kahvaltısında Buluştu[/caption]

Kestanepazarı kampüsü lise yurdu yemekhanesinde düzenlenen toplantıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı (Kestanepazarı mezunu) Prof. Dr. Mustafa Özel, Konak Müftüsü Zeki Aksoy, Kestanepazarı Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Kestanepazarı mezunları katıldı.

Toplantıda Kestanepazarı Mezunları adına konuşan Sadık Daştan, mezunların ek Kur’an kursuna bir sınıf yaptırma projesini anlattı.

[caption id="attachment_6155" align="alignleft" width="220"]Hasan Dayhan Hasan Dayhan[/caption]

Hasan Dayhan, Mezunlardan, Yeni Hizmetler İçin Kurumu Tanıtmalarını İstedi

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı’nın son zamanlardaki gelişim sürecine değinen Dernek Başkanı Dayhan; “Bağışçılarımızın bize olan destekleriyle Bayraklı ilçesinde, içinde bulunduğumuz Kestanepazarı kurumlarına benzeyen, imam-hatip lisesi ve yurt binasını içinde barındıracak bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin dinlenip, motive edilebileceği sosyal bir tesis yapmak için İzmir civarlarında uygun bir yer bakmaktayız. Her şeyin daha iyisi ve güzeline layık olan ilim talebelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda temelini attığımız, ortaokul öğrencilerimize ev sahipliği yapacak olan yurt binamızın inşaatı için siz değerli mezunlarımızdan çevrenizdeki hayırseverlere, kurumlarımızı tanıtarak ve hizmetlerimizi anlatarak katkı sağlamanızı bekliyoruz.” sözleriyle projeler için mezunlardan destek istedi.

Sadık Daştan, Mezunların Yeni Yapılan Kur’an Kursunda Sınıf Yaptıracağı Projeyi Duyurdu

Mezunlar adına yaptığı konuşmada, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Sadık Daştan, Kestanepazarı Mezunlarının, Hatay Kur’an Kursu ek binasında mezunlar adına yaptırılmak istenen sınıf projesinden bahsetti. Daştan şunları söyledi: “Kurumlarımıza katık amacıyla bir şeyler yapmak için 2012 yılından beri mezunlar olarak her 15 günde bir toplanıyoruz. Ayrıca haftada bir gün toplanarak,

[caption id="attachment_6154" align="alignright" width="215"]Sadık Daştan Sadık Daştan[/caption]

kendimizi geliştirmek adına meal ve tefsir dersleri yapıyoruz. Bir araya gelme amacımız kendimizi tanımak, mezun olduğumuz yeri unutmamak, birbirimize sahip çıkmak ve gücümüz nispetinde Kestanepazarı’nı ileriye taşımak adına bize verilecek görevleri yerine getirmek.

Sevgili hocalarım. Yeni binamızın temel atma töreninden sonra mezun arkadaşlarımızla bir araya gelerek heyecanımızı paylaşıyorduk ve bu projeyle ilgili ne yapabiliriz diye konuşurken bir sınıfın maliyetini karşılamak gibi güzel bir fikir ortaya çıktı. Mezun toplantımızda da konuşulan bu fikir, arkadaşlar tarafından da kabul edildi. Böylesine güzel bir hizmet için mezunlar olarak bir şeyler ortaya koyma gayretinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun