Kestanepazarı Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursları Eğitimleri Bütün Hızıyla Devam Ediyor

Kestanepazarı Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursları Eğitimleri Bütün Hızıyla Devam Ediyor

Kestanepazarı Kur’an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’an Kurslarıyla eğitim hizmetlerini devam ettiriyor. Okul döneminde 600 öğrencisinin eğitimini devam ettiren  kurumlarımız, yaz aylarında da faaliyetlerine devam etmektedir. 2024 Yaz Kur’an Kurslarında 813 öğrencimiz Kur’an eğitimi almaktadır. 


Yavrularımıza, Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğreticileri ile Karabağlar Müftülüğünce görevlendirilen İmam Hatip Müezzin kayyımlarla birlikte 32 öğretici Kur’an ve Dini Bilgiler eğitimi vermektedir.


ÖĞRENCİLERİMİZİN AKADEMİK DERS DURUM ÖLÇÜMLERİ YAPILIYOR


Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran ve 4.sınıfı bitiren 123 öğrencimizin akademik ders ölçümleri yapılıyor. Yavrularımızın okul eğitimlerinin devam ettiği İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi – İmam Hatip Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 60 soruluk akademi sınavlarının birincisi tamamlandı. 


Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı okulla birlikte hafızlık entegre programına Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran 123 öğrenciden 60 asil 5 yedek öğrenci alınması planlanmaktadır. Elemeleri geçen minik yavrularımız Yaz Kursu bitimi sonrası 2024-2025 eğitim öğretim yılında aynı anda Hafız adayı olacaklardır. 


YAZ KURSU YATILI PROGRAMI 03 AĞUSTOS 2024 TARİHİNDE TAMAMLANACAK

“Eğitimlerin bütün hızıyla devam ettiğini ifade eden Kurs Yöneticisi Yasin USLU; Alanında ehil hafız öğreticilerle programımız 03 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanacaktır”  

“Yaz Kur’an Kursu programı sonunda öğrencilerimizin okul akademik ders ölçümleri sonuçlarının yüzde ellisi ve Kur’an dersleri sınavlarının yüzde ellisi alınarak sıralama yapılacaktır”

“Sıralamaya giremeyen hiçbir öğrencinin madur edilmeyeceğini, çevremizde bulunan Kur’an Kurslarının öğrenci ihtiyaçlarının bu kaynaktan sağlanacağını, bu kurslarda yetişen hafızlığını tamamlamış öğrencilere Lise dönemi yurt ihtiyaçları Kestanepazarı Dernek ve Vakıfları tarafından karşılanacağını” ifade etti.

8.SINIF MEZUN HAFIZ ADAYI ÖĞRENCİLERİMİZ ELEMELERE HAZIR

01 Temmuz 2024 Yaz Kur’an Kurslarına müracaat eden 89 öğrenci Kur’an derslerine hızla devam ediyor. Bu öğrencilerimizden Yaz Kur’an Kursu yatılı programı son haftası Konak Müftülüğü Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu ve Aliağa Müftülüğü Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kurslarına 45 öğrenci alımı yapılacaktır. 8.sınıfı bitiren hafız adayı öğrenci değerlendirmelerine 2024 LGS puanları dikkate alınacaktır. 

MUTLU ÇOCUKLAR MUTLU EĞİTİM

Kestanepazarı Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursları eğitimlerine devam eden öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel faaliyet destekleri ile öğrencilerimiz hem mutlu oluyor hem de eğitimleri hızlanıyor. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Sosyal Tesislerinde yavrularımız mutfak, ahşap, resim, ebru, akıl oyunları, robotik kodlama gibi atölye çalışmaları yanında halı saha maçları, futbol turnuvaları, tenis turnuvaları, akıl oyunları, piknik gibi birçok sosyal ve sportif faaliyetlere katılımları sağlanarak eğitimlerine katkıda bulunulmaktadır.


Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun