Kestanepazarı, 2011–2012 Eğitim-Öğretim Yılı Veli Toplantısı Gerçekleştirildi

Kestanepazarı, 2011–2012 Eğitim-Öğretim Yılı Veli Toplantısı Gerçekleştirildi

Kestanepazarı, eğitim sisteminde verimliliği artırmak, öğrencilerinin ders notlarını ve davranışlarını görüşmek üzere veli toplantısı düzenledi.

Hafızlığa çalışan ve hafız adayı öğrencilerimiz için Kur’an Kurslarımızda, İzmir İHL’ne devam eden öğrencilerimiz için Kestanepazarı Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda ayrı ayrı veli toplantıları düzenlendi.

[caption id="attachment_1484" align="alignleft" width="595" caption="2011 - 2012 Yılı Veli Toplantısında, Eğitimde Başarıyı Arttırmak İçin Veli ve Öğrencinin Üzerine Düşen Görevler Anlatıldı "][/caption] [caption id="attachment_1485" align="alignleft" width="595" caption="Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun - Kestanepazarı Genel Koordinatörü İ. Cengiz Aslan"][/caption]

Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Veli Toplantısı

Hocalarımız ve sınıf ağabeyleri velilere ara karneleri vererek, öğrencinin ders notları ve yurt içindeki davranışları hakkında tek tek bilgi verdi.

Salon toplantısında ise velilere Kestanepazarı eğitim sistemi ve öğrenci başarısında velilere düşen görevler hakkında Genel Koordinatör İ. Cengiz Aslan, Kurs Yöneticisi Şaban Küçük ve Yurt Yöneticisi Gazi Pehlivan bilgi verdi.

Abdul Cebbar Altun: Büyük Bir Lûtfa Ulaşmak İçin İnsan, Biraz Sıkıntı Çekmeli

Hayat Kur’an Kursu toplantısına katılan Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, ilim öğrenmek için fedakârlık yapmak gerektiğine değinerek “Kur’an-ı Kerim 600 sayfa, ezberlemesi kolay değil. Küçük sıkıntılar elbette ki olacaktır ama mükâfat büyük. Büyük bir lûtfa ulaşmak için insanın biraz sıkıntı çekmesinde bir mahsur yoktur” dedi.

İlim Talebesine Sahip Çıkmalıyız, Gençlerimiz Bizim Yüz Akımızdır

Kurum adına velileri selamlayan Genel Koordinatör İbrahim Cengiz Aslan, çocuklarını Kestanepazarı’na emanet eden velilere teşekkür etti. “Buraya gelen öğrenciler, velilerle bizim ortak paydamızdır. Üzerinde emek harcamalı ve sahip çıkmalıyız” dedi. “Bir milletin geleceğini görmek isterseniz, gençliğinin neyle meşgul olduğuna bakınız” sözünü velilere hatırlatan Aslan, “En büyük yatırım gençlerimiz. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. İlim talebesine sahip çıkmalıyız, gençlerimiz bizim yüz akımızdır” dedi.

[caption id="attachment_1486" align="alignleft" width="595" caption="Hocalarımız, Velilere Öğrencilerimizin Ara Karnelerini Verdi ve Durumları Hakkında Tek Tek Görüştü"][/caption]

Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Veli Toplantısı

Konak Müftülüğü Kestanepazarı Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen toplantı, Kurs Yöneticisi Mustafa Tipi tarafından gerçekleştirildi. Tamamı hafızlığa çalışan öğrencilerimiz hakkında veliler bilgilendirildi.

Lise Yurdu Veli Toplantısı

Mesleki tatbikat hocaları ve sınıf mümessilleri velilere ara karne vererek öğrencinin ders notları ve yurt içindeki davranışları hakkında tek tek bilgi verdi.

Konferans salonunda devam eden toplantıda ise Kestanepazarı eğitim sistemi ve öğrenci başarısında velilere düşen görevler hakkında Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Ali Koç velileri bilgilendirdi.

Veli, Okul ve Öğrenci Diyaloğu Başarıyı Arttırır

Eğitim Koordinatörü Mustafa Yıldırım, hedef belirlemesinde velinin rolü ve desteğine değinerek “çocuğunuzun mutlaka bir hedefi olmalı ve siz de ona bu hedef doğrultusunda destek olmalısınız. Veli, okul ve öğrenci diyaloğunu sağlayarak başarıyı arttırabilir” dedi.

Pahalı Cep Telefonları Öğrencilerin Derslerini Olumsuz Etkiliyor

Salon toplantısında konuşan Yurt Müdür Yardımcısı Ali Koç teknolojilerin Eğitim amaçlı kullanılmasını desteklediğini belirterek; pahalı cep telefonlarının özelliklerinden dolayı öğrencileri fazlasıyla ders dışı faaliyetlerle (oyun oynamak, internet, mesajlaşma vb.) etkilediğine değindi ve velilerden çocuklarının iyiliği için bu konuda hassas davranmalarını istedi.

Veli Toplantımız öğrenci velilerimize öğle yemeği ikramıyla son buldu.

[caption id="attachment_1487" align="alignleft" width="595" caption="2011 - 2012 Eğitim Yılı Veli Toplantısına İlginin Yoğun Olması Kestanepazarı Camiasını Memnun Etti"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun