Karşıyaka Kur’an Ziyafeti Gönülleri Coşturdu

Karşıyaka Kur’an Ziyafeti Gönülleri Coşturdu

 

20 Nisan 2012 Cuma / Kestanepazarı ve Karşıyaka Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Karşıyaka Kur’an Ziyafeti” programı dinleyicileri coşturdu.

 

Karşıyaka Kur'an Ziyafeti Programımız Kutlu Doğum Haftası'nda Karşıyakalıları Coşturdu

Karşıyaka Alaybey Camii’nde akşam namazı sonrası başlayan programda Kestanepazarı öğrencilerinden oluşan genç okuyucular Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Kur’an kursu öğrencilerimiz ilahiler okudu. Kur’an ziyafetine Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi. Caminin içine sığmayan cemaat için dışarıda sinevizyon kuruldu.

Programa; Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher, Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz ve Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman’ın yanı sıra çok sayıda Kur’an dinleyicisi katıldı. Programın sunuculuğunu Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz üstlendi.

Genç Öğrencilerimizin Kur’an Tilaveti Dinleyicileri Mest Etti

 

Programda Kur’an kursu öğrencilerimizi temsilen; 2012 Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 4.’sü Raşit Kırıcı;  Kestanepazarı Camii İmam Hatibi Hafız Halil İbrahim Savan ve mezunlarımızdan Hafız Mehmet Kurt; İzmir İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizden; Ensar Çakmak, 2010 Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Bölge 1.’si Hafız Enes Kaput, 2012 Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İl 1.’si Harun Gün, 2009 Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.’si Hafız Yunus Emre Vural Kur’an-ı Kerim Tilavet etti.

 

[caption id="attachment_2555" align="alignnone" width="595" caption="Ensar Çakmak  -  Hafız Halil İbrahim Savan  -  Raşit Kırıcı"][/caption] [caption id="attachment_2557" align="alignnone" width="595" caption="Hafız Harun Gün - Hafız Mehmet Kurt - Hafız Enes Kaput"][/caption]

Kur’an Kursu Öğrencilerimizin İlahilerine Eşlik Ettiler

 

Kur’an Kursu öğrencilerimizden oluşan, Kestanepazarı İlahi Korosu öğrencileri Hocalarımızdan Mehmet Ali Yakalı eşliğinde dinleyicilere peygamberimizle ilgili ilahiler seslendirdi. Halk tarafından bilinen ilahilere dinleyiciler de eşlik etti.

Dualarımız Kabul Olursa Karşıyaka’mızada Bir Kur’an Kursu Açmayı Hedefliyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına değinerek “DİB her sene 14–20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak

[caption id="attachment_2564" align="alignleft" width="230" caption="Hamdi Gevher"][/caption]

kutlamaktadır. Bu sene kardeşlik konusunu işliyoruz. Dünyanın her yerinde Peygamberimizi anlama, onu tanıma programları yapılıyor. Bugün buradaki pırıl pırıl gençler bize kutlu doğumu yaşatacak. Karşıyaka’mızın da Kur’an bülbüllerinin ötüşüne çok ihtiyacı var. Şu zaman dua zamanıdır. Dualarımız kabul olursa Karşıyaka’mıza da bir Kur’an kursu açmayı hedefliyoruz. Bu akşam burada Kur’an bülbüllerini dinleyeceğiz. Eminim ki onları dinlerken gözyaşı dökeceksiniz. Eminim ki içinizden bunların annesinden, babasından, bunları yetiştirenlerden Allah razı olsun diyeceksiniz. Bu hizmetlerden bir pay almak isteyecek ve bu yavrularımız için bir şey yapmak isteyeceksiniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Kutlu Doğum Haftasının bu son gününde böyle güzel bir program düzenleyenlerden ve destek olanlardan rabbim razı olsun” dedi.

 

 

 

Bütün Müslüman Kardeşlerimizin Bunun İçinde Tuzu Biberi Olursa Bu Hizmetler Yürüyecektir

 

Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, “Kestanepazarı, Kur’an hizmeti yapmak üzere kurulan, hafız yetiştiren bir kurumdur. Hepiniz bizleri biliyorsunuz ama özetle, kuruluşundan bugüne binlerce hafız yetiştirmiş, on binin üzerinde mezun vermiş, ilim adamı

[caption id="attachment_2563" align="alignright" width="230" caption="Mustafa Yaman"][/caption]

yetiştirmiş, akademisyenler, doktorlar, mühendisler, avukatlar, siyaset adamları yetiştirmiş bir müessese yani memleketimize en güzel şekilde inançlı, şuurlu, bilinçli, memleketini insanını seven kişiler yetiştiren bir kurum. Bu kurum 72 yıldır hizmetlerine devam ediyor. Bu hizmetleri başlatan büyüklerimize, Allah gani gani rahmet eylesin. Bu gün hizmetlerimiz 600 öğrencinin eğitimine yardımcı olma ve ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle devam etmektedir. İnşallah bütün Müslüman kardeşlerimizin bunun içinde tuzu biberi olursa bu hizmet yürüyecektir. Rabbim, dualarımızı kabul eylesin” dedi.

 

Program sonunda dinleyicilere pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi.

 

[caption id="attachment_2556" align="alignnone" width="595" caption="Mehmet Ali Yakalı hocamızın yönetimindeki Kestanepazarı Kur'an Kursu İlahi Grubu"][/caption] [caption id="attachment_2558" align="alignnone" width="595" caption="2009 Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1.'si Hafız Yunus Emre Vural"][/caption] [caption id="attachment_2559" align="alignnone" width="595" caption="Genç Okuyucularımızın Kur'an Tilaveti Programa Katılan Karşıyakalı Kur'an Dostlarını Memnun Etti"][/caption]
Karşıyaka Kur'an Ziyafetine katılan okuyucular ve programda emeği geçenler

 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun