Dinlerde Nikah Sempozyumu Katılımcıları Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

Dinlerde Nikah Sempozyumu Katılımcıları Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) ve DEÜ İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Dinlerde Nikah Sempozyumu”na katılan akademisyenler Kestanepazarı’nı ziyaret etti.

Ziyarete, sempozyuma katılan akademisyen mezunlarımızdan; İSAV Başkanı Prof. Dr. Ali Özek ve Prof. Dr. Osman Eskicioğlu da katıldı.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, misafir akademisyenlere Kestanepazarı hizmetleri ve güncel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Ali Özek

 

İSAV Başkanı Prof. Dr. Ali Özek Kestanepazarı’nı Anlattı

İlk mezunlarımızdan İSAV Başkanı Prof. Dr. Ali Özek de mikrofona gelerek, Kestanepazarı’na ilk gelişine ve Kestanepazarı’nın kendi hayatını nasıl değiştirdiğine değindi. Özek 1946 yılında Muğla’dan İzmir’e Kestanepazarı Camii’ne gelmesinden bahsederek “Benim yetişmemde en büyük pay Kestanepazarı’nındır” dedi. Kestanepazarı kurucularının gayretli çalışmalarına ve özverilerine de değinen Özek “Başta muhterem hocam Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu olmak üzere bu müessesenin kurulması ve gelişip büyümesinde emeği geçen büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Hepsine Allah rahmet eylesin” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

[caption id="attachment_2535" align="alignnone" width="595" caption=""Dinlerde Nikah" Sempozyumuna Katılan Akademisyenler Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti"][/caption]
[caption id="attachment_2536" align="alignnone" width="595" caption="Sempozyuma Yurtiçi ve Yurtdışından Katılan 70 Akademisyen Kestanepazarı'nı Ziyaret Etti"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun