İzmir Yaz Kur’an Kurslarına Coşkulu Açılış Programı

İzmir Yaz Kur’an Kurslarına Coşkulu Açılış Programı

Yaz Kur’an Kurslarına katılacak İzmirli öğrenciler, İzmir İl Müftülüğü tarafından Kültürpark Fuar Alanı 5. Holde düzenlenen, açılış programıyla yaz kurslarına başladı.

Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz” ve “Bu Yaz Camiler Çocuk Açacak” sloganlarıyla bu yıl birincisi düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yanı sıra, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an kursları temsilcileri ve yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptıran çok sayıda öğrenci, velileriyle birlikte katıldı. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu öğrencilerimizden Abdülkadir Şen ve Berke Algın programda Kur’an’ı Kerim tilavet etti.

[caption id="attachment_5026" align="alignnone" width="595"] Büyük Görebilmek İçin Resme Tıklayınız[/caption] [caption id="attachment_5027" align="alignnone" width="595"] Programa Katılan Çocuklar Sahnede Sandalye Kapmaca Oynadı[/caption]

Yaz Kur’an Kursları Tatil Havasında Geçecek

Etkinliğin açılış konuşmasında İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, yaz Kur’an kurslarının bir tatil kaybı olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek: “Din görevlileri, kurslara gelen öğrencilerimize Kur’an eğitimi, dini bilgiler, hadis ezberleme ve kitap okumanın yanı sıra oyun, sportif faaliyetler, gezi vb. etkinlikler düzenleyerek, kursların tatil havasında geçmesini sağlayacak. Sevgili öğrenciler, sizler de öğrendiğiniz bilgileri hayatınızda uygulayacaksınız. Sadece yaz döneminde değil, her zaman cami ve hocanız ile irtibat içinde olunuz. Sevgili veliler, sizler de çocuklarınızı kurslara göndermekle onlar için en iyi kararı verdiniz. Çocuklarınızın geleceği için yatırım yapmış oldunuz. Çocuklarınızın aldığı eğitimin takipçisi olun.” diyerek bu yıl yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile yapılan protokolle günün belli saatlerinde spor tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekleri müjdesini verdi.

Çocuklar Açılış Programında Gönlünce Eğlendi

Programda Gaziemir Yeni Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden, Sıla Nur Madran İstiklal Marşı okudu.

Çocukların ilgi ile izlediği Hacivat-Karagöz orta oyunu tüm salonu kahkahaya boğdu.

Ödemiş İHO öğrencilerinden oluşan ilahi grubu ve Kemalpaşa Kur’an Kursu ilahi grubu tüm salonun coşkusunu arttırdı.

Programa katılan çocukları sahneye davet ederek düzenlenen “sandalye kapmaca oyunu” çocukların beğenisini kazandı.

Menderes İHO öğrencilerinden Betül Kabasakal’ın “Sakarya” şiiri tüm salonu duygulandırdı.

Bayraklı Zafer Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Yeşim Saygın’ın öğrencileri tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.

Etkinlik sonrası Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından davetlilere ikramlarda bulunuldu.

[caption id="attachment_5033" align="alignnone" width="595"] Küçük Öğrencilerden Oluşan İlahi Grubu Müzikleriyle Coşturdu[/caption] [caption id="attachment_5036" align="alignnone" width="595"] Karagöz ve Hacivat Çocukları Kahkahalarla Güldürdü[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun