İzmir Valisi Mustafa Toprak Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak Kestanepazarı’nı Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kestanepazarı’nı ziyaret ederek eğitim sistemi ve kurumlar hakkında bilgi aldı, minik öğrencilerimizle hasbihal etti.

Ziyarette Vali Toprak’a, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü Cihan Pehlivan ve Karabağlar İlçe Jandarma Komutanı Kasım Yakar da eşlik etti.

Toprak, kampüsümüzde bulunan Tanınmış Mescidi’nde Cuma namazı kılarak, Hatay Kur’an Kursu yemekhanemizde öğrencilerimizle öğle yemeği yedi. Kur’an kursu ek binamızın inşaat alanını gezdi.

[caption id="attachment_5931" align="alignnone" width="595"] İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ortaokul Öğrencilerimizle Hasbihal Etti[/caption] [caption id="attachment_5932" align="alignnone" width="595"] Ortaokul Öğrencilerimiz Vali Mustafa Toprak'ı Kampüs Girişinde Karşılayarak Selamladı[/caption]

Vali Toprak, Ortaokul Öğrencilerimizin Sorularını Yanıtladı

Eğitim birimleri müdürlerimizden Kur’an kursu, hafızlık ve lise yurdu eğitim sistemi hakkında bilgi alan Mustafa Toprak öğrencilerimize başarılı olmakla ilgili “Kendinize güveniniz var mı? Ben burada okuyarak hafız olacağım, okulumu bitireceğim, istediğim fakülteye gideceğim ve vatana, millete, devlete, aileme, çevreme, beni yetiştirenlere, katkı sağlayanlara olan görevimi iyi hizmetler yaparak ödeyeceğim. Hedefinizde bir eksiklik ve kırılma yoksa başarılı olursunuz. Ben bir işi başaracağım demelisiniz. Daha sonra da planlı, programlı çalışma sisteminiz olmalıdır. Bir de kendi değerlerimizi, kazanımlarımızı, annelerimizi, babalarımızı, bizi, katkı sağlayan hocalarımızı iyi dinleyerek öğretilerine uymalıyız.” diyerek öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin sorularına da cevap veren Toprak, bir öğrencimizin yurtta kaldınız mı? sorusuna; “Ben ilkokul, ortaokul ve liseyi evde kalarak okudum. Üniversitede ise devlet yurdunda kaldım. Yurt hayatını biliyorum.” şeklinde cevap verdi.

Bir başka öğrencimizin;  “Vali olmak zor bir iş mi?” sorusuna ise Toprak; “Nerede ve hangi şartlarda yaptığınıza bağlı. Her işin kendine göre zorluğu ve kolaylığı vardır. Şüphesiz mesuliyet taşıyoruz. Devletimize, milletimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Bu manada sorumluluklarımızı bildiğimiz sürece işler de kolay bir hale geliyor.” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Karabağlar Kaymakamı M. Sadık Tunç, ziyaret sonrası Misafir Hatıra Defteri’mizi imzaladılar.

[caption id="attachment_5933" align="alignnone" width="595"] İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hatay Kur'an Kursu Ek Binası İnşaatını Gezdi[/caption]

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Misafir Hatıra Defteri’mize şunları yazdı:

“Bugün, yetiştirdiği öğrencilerle, tüm ülkemiz çapında öneme haiz olan, inanç sistemimizin temel dinamiği Kur’an-ı Kerim’i öğreten, ezberleten ve bunu örgün ve yaygın eğitim sistemi içerisinde gerçekleştiren ‘Kestanepazarı’nı ziyaret ettim.

[caption id="attachment_5938" align="alignleft" width="200"] İzmir Valisi Mustafa Toprak[/caption]

Bir kez daha yerinde tespit ettim ki çocuklarımız ve gençlerimiz; değerlerimizin, kazancımızın, kazanımlarımızın ve inanç abidelerimiz ile ülkemizin birlik, beraberlik ve topyekûn değerlerimizin farkındalar. Ve bunu öğreten öğretmenlerimiz, hocalarımız ve derneklerimiz, vakıflarımız var. Ve bu hayır kurumlarını ayakta tutan kalbi güzel, gönlü zengin, yüreği inanç ve devlet güzellikleri ile dolu yüce insanlarımız var.

Ben, tüm bu güzellik ve çalışmalar için Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, Fidan Eğitim Kurumları Derneği ve Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı başkan ve üyelerini; böylesi güzel çalışmalar için kutluyorum, teşekkür ediyorum.

Büyük gurur ve onur duydum. Allah razı olsun.

Mustafa Toprak İzmir Valisi 31 Ocak 2014

 

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Misafir Hatıra Defteri’mize şunları yazdı:

Ülkemize ve insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirmek üzere, fedakâr büyüklerimiz tarafından kurulmuş olan bu eğitim kurumlarına katkısı olan herkese minnettarlığımı arz etmek istiyorum.

Hızla gelişen dünyamızda ulusal ve evrensel değerleri benimsetme amacıyla yürütülen eğitim faaliyetlerinin başarılı şekilde devam edeceğine olan inancımla, saygılar sunuyorum.

M. Sadık Tunç Karabağlar Kaymakamı Saygılarımla…

[caption id="attachment_5934" align="alignnone" width="595"] Soldan: Mustafa Toprak, Hasan Dayhan, M. Sadık Tunç, Lütfi Görmez, M. Necati Gürsöz[/caption] [caption id="attachment_5935" align="alignnone" width="595"] İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kestanepazarı Çalışanlarıyla Tek Tek Tokalaşarak Başarılı Hizmetlerini Tebrik Etti[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun