Hatay Kur’an Kursu Ek Binasının Temeli Atıldı

Hatay Kur’an Kursu Ek Binasının Temeli Atıldı

Kestanepazarı, İmam Hatip Ortaokuluna giden öğrencilerinin eğitim-öğretim ve himayesi için büyük bir proje olan Hatay Kur’an Kursu Ek Binası’nın temelini attı.

2.084 metrekare kapalı alana sahip olan binanın 7 katlı ve 10 dersliği olacak. Ayrıca eğitim alanlarının yanı sıra çok amaçlı salon, seminer salonu ve dinlenme alanlarıyla binada 150 öğrenci yatılı kalabilecek.

[caption id="attachment_5956" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı, Ortaokul Öğrencileri İçin Tasarlanan Hatay Kur'an Kursu Ek Binasının Temelini Attı[/caption]

Temel atma programına; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, İl Müftü Vekili (Yardımcısı) Ömer Kardaş, İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz, Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel, Menemen Müftüsü İsa Solmaz, İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız, Konak AİHL Müdürü Sait Özcan, Kestanepazarı camiası, yardımseverler ve halkımız katıldı.

Programa katılamayan çevre il müftüleri ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım telgraf gönderdi. Yıldırım telgrafında; “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Şehir dışında olmam nedeniyle bu güzel günde aranızda bulunamıyorum. Şahsınızda tüm davetlilere selam ve saygılarımı sunar, yapılacak yeni binanızın hayırlı olmasını temenni ederim.” cümlelerine yer verdi.

Hasan Dayhan Yardımseverlere Teşekkür Etti

Temel atma programında katılımcılara hitap eden Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan davetlileri selamlayarak; “Eğitim sisteminin 4+4+4 olarak değişmesinden sonra, ortaokul talebelerimizi himaye edebileceğimiz bir yurda ihtiyaç duyduk. Yer problemimiz olduğu için bu sene sadece 50 ortaokul talebemize kapılarımızı açabildik. Bir çok talep vardı ama imkânlarımız bu kadardı. Bugün bu binamızın yapımına destek olan yardımseverlerimize ve hizmetleri çoğaltma girişimimizde bize imkân tanıyan değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

[caption id="attachment_5961" align="alignnone" width="595"] Temeli Atılan Hatay Kur'an Kursu, 2.084 Metrekare Alanda 150 Öğrenciye Ev Sahipliği Yapacak[/caption]

Lütfi Görmez: Kur’an, Ahlaklı Talebe Yetiştirilmesini İstedi

Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez konuşmasında; “Kestanepazarı büyüyor. Kısa süre önce Aliağa Yenişakran’daki Kur’an Kursumuzun açılışını gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra daha ileri hedeflere doğru, Kur’an’ın öğrenilmesi ve öğretilmesi gayretlerimiz devam edecek. Cenab-ı Hakk bu duygular içerisinde İslam’ı ve Kur’an’ı öğrenmeyi, öğretmeyi ve Kur’an ile ahlaklanacak talebeler yetiştirmeyi nasip eylesin.” temennisinde bulundu.

Vefa Bardakcı ve Ömer Kardaş Hizmetlerin Genişlemesinin Sevindirici Olduğunu Belirtti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Kestanepazarı’nın 3 özelliğinden bahsetti. Kurumun hafız yetiştirmesi, İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencileri himaye ediyor olması ve de bu doğrultudaki hizmetini Bayraklı’da yapacak olduğu İmam Hatip Lisesi’yle İzmir’de yaygınlaştıracak olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. “Bir tuğla, bir harcı olan, bu hizmetin bu aşamaya gelmesinde gayret gösteren tüm yöneticilere, idarecilere, yardımseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İzmir İl Müftü Vekili Ömer Kardaş “Bugün hep beraber bir sadaka-i cariyenin yapımına şahitlik ediyoruz. Burada yetişen yavrular kendilerini yetiştirerek, değişik hizmetler içerisinde çalışmalar yapacaklar, ilim sahibi olacaklar, bir kısmı eserler yazacaklar. Bu çocukların yetişmesine vesile olan hayırseverlerin de amel defterleri, bu müesseseler devam ettiği müddetçe kapanmayacak.” dedi.

[caption id="attachment_5960" align="alignnone" width="595"] İzmir Protokolü, Kur'an Kursu Ek Binası Temel Atma Programında Kestanepazarı'nı Yalnız Bırakmadı[/caption]

Abdulcebbar Altun Hizmetlerin Desteklerle Artacağını Belirtti

Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun; “Kestanepazarı, gönül dostlarının destekleriyle büyüyen bir ağaç gibidir. Bu kurum uzun yıllardan beri meyveler vermektedir. Mevcut yönetim kurulu da bu geleneği devam ettirerek, temelini atacağımız eserle Kestanepazarı’nı daha da güçlendirecektir. Destekleriniz ve gayretlerinizle bu tür hizmetler büyümeye devam edecektir.” dedi.

Arif Ayyıldız Devlet Yöneticilerine teşekkür Etti

İzmir AİHL Müdürü Arif Ayyıldız; “Kestanepazarı, uzun yıllardan beri burada hizmet eden bir kurum. Bu hizmetleri buraya taşıyan, bu gayretler ve özverili çalışmalardır. İmam Hatip Okulları da uzun yıllardan beri milletimizin tarihine ve kültürüne büyük katkılar sağlamıştır ve sağlamaktadır.” dedi.

Kurban Kesilerek, Temele Harç Atıldı

Törende, Menemen Müftüsü (Kestanepazarı mezunu) İsa Solmaz’ın yaptığı duanın ardından kurban kesildi ve davetliler Kur’an kursunun temeline harç attılar.

Tören sonrası misafirlere ikramlarda bulunuldu.

[caption id="attachment_5962" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Mezunları da Temel Atma Törenine Katılarak Kurumun Tarihi Anına Şahitlik Etti[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun