İslam, Sanat ve Estetik Konulu 6. Dini Yayınlar Kongresine Katıldık

İslam, Sanat ve Estetik Konulu 6. Dini Yayınlar Kongresine Katıldık

29 Kasım - 1 Aralık 2013 / Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından “İslam Sanat ve Estetik” ana temasıyla altıncısı düzenlenen Dini Yayınlar Kongresi İstanbul Grand Cevahir Otel’de yapıldı.

[caption id="attachment_5981" align="alignnone" width="595"]aa Kestanepazarı İslam, Sanat ve Estetik Konulu Dini Yayınlar Kongresine Katıldı[/caption]

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı ve alanında uzman bilim insanları, akademisyenler, yayınevi temsilcileri tarafından üç gün boyunca İslam sanat ve estetiği farklı yönleriyle ele alındı.

Kongreye Kestanepazarı’nı ve dergimizi temsilen katılan Basın-Yayın Müdürü Nurkan Boz, kongrenin son gününün katılımcılara açık bölümünde söz alarak, İzmir’de sanat adına çalışma yapmanın zorluklarına ve yapılan çalışmaların yeterli olmadığına değindi. Boz, şunları söyledi: “Bir şehirde sanattan bahsedilebilmesi için önce sanatkârın o şehirde ikamet etmesi sağlanmalıdır. Özellikle İslam sanatları alanında, İstanbul’un dışındaki şehirlerimizde sanat ve sanatkâr anlamında bir kıtlık yaşanmaktadır.” “… Diyanet İşleri Başkanlığı’mız, en azından kendi bünyesinde bulunan ve İslam sanatlarını icra eden sanatkârları,  bulundukları illerin müftülüklerinde “Kültür-Sanat Birimi” oluşturarak, o şehirde ikamet etmelerine destek olmalıdır ki İstanbul’un dışındaki şehirlerimiz de sanat gelişebilsin. İyi olanların İstanbul’a geldiği veya Ankara merkeze alındığı bir ülkede, sanatın ve estetik algının diğer şehirlerdeki insanımızca geliştirilmesi oldukça zor olacaktır.”

[caption id="attachment_5978" align="alignnone" width="595"]zz Kongreye Bilim İnsanları, Akademisyenler ve Yayınevi Temsilcileri Katıldı[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun