İncirliova Kur’an Ziyafeti, Kur’an’a Susayan Gönülleri Mest Etti

İncirliova Kur’an Ziyafeti, Kur’an’a Susayan Gönülleri Mest Etti

Kestanepazarı’nın il ve ilçe müftülükleriyle ortaklaşa düzenlediği Kur’an Ziyafeti programlarının 4.’sü, Aydın’ın İncirliova ilçesinde gerçekleştirildi. Merkez Çarşı Camiinde yatsı namazına müteakip gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programı, İncirliova tarihinde ilk olma özelliğiyle kayıtlardaki yerini aldı.

[caption id="attachment_1875" align="alignnone" width="595" caption="İncirliova Tarihinde İlk Defa Yapılan Kur'an Ziyafeti Programı, Kur'an'a Susayan Aydınlıları Mest Etti"][/caption]
                    Yasin Uslu                          -                         Mesut Güner                  -                   Sadık Daştan

Aydın ve İncirliovalılar Programa Yoğun İlgi Gösterdi

İncirliova, Aydın, civar ilçe ve köylerden ziyafete akın eden vatandaşlar; Kur’an’ın güzelliklerini yaşayabilmek, ilk kez gerçekleştirilen böyle bir programda yer alabilmek ve İzmirli okuyucuları dinleyebilmek için camiyi hıncahınç doldurdu.

Aydın ilçe müftülerinin yanı sıra, Aydın, İncirliova, Germencik, Koçarlı şehir merkezleri ve köylerinden yüzlerce vatandaş programa katıldı.

Camiye sığmayan vatandaşlar, caminin yan bölmeleri ve son cemaat mahalline projeksiyonlarla aktarılan görüntülerden ziyafeti takip edebildi.

Kestanepazarı Hafızları Gönülleri Coşturdu

Sunuculuğunu İncirliova Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Cengiz’in gerçekleştirdiği Kur’an ziyafeti programında İzmir’in önde gelen okuyucularından; Karabağlar Zeynel Abidin Camii İmam Hahibi Hafız Süleyman Süngü, Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi 2011 Kur’an’ı Güzel okuma Türkiye 2.’si Hafız Ahmet Yüksel ve Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Hafız Vedat Özarpacı; Kestanepazarı mezunu, İzmir’in okuyucularından Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner, Hisar Camii İmam Hatibi Hafız Sadık Daştan, Konak Karataş Camii İmam Hatibi Hafız Yasin Uslu ve İzmir İHL 3. sınıf öğrencimiz Hafız Harun Gün Kur’an tilavet etti.

                    Vedat Özarpacı                     -                     Ahmet Yüksel                     -                     Süleyman Süngü
  [caption id="attachment_1876" align="alignnone" width="595" caption="Başta İncirliovalılar Olmak Üzere, Aydın ve İlçelerinden Yüzlerce Vatandaş Hafızların Kur'an Tilavetini Dinleyebilmek İçin Programa Akın Etti"][/caption]

Grup Hatipler, İlahileriyle Renk Kattı

Kestanepazarı öğrencilerinden Enes Kaput, Fahri Aktaş ve Harun Gün’ün oluşturduğu Grup Hatipler’in seslendirdiği ilahiler coşkuyu artırdı. Kestanepazarı öğrencilerinden oluşan Grup Hatipler’in coşkulu ilahileri, kimi zaman coşturdu, kimi zaman da duygulu anlar yaşattı.

[caption id="attachment_1877" align="alignleft" width="240" caption="İbrahim Cengiz Aslan"][/caption]

Genel Koordinatör İ. Cengiz Aslan Kestanepazarı’nı Anlattı

Kestanepazarı Genel Koordinatörü İ. Cengiz Aslan yaptığı konuşmada;  programa ev sahipliği yapan İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim ve İncirliova halkına, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan ve Kestanepazarı yönetim kurulları adına teşekkür etti.

Kestanepazarı’nın 1945’ten günümüze Kur’an hizmetine devam ettiğini belirten Aslan, kurumun binlerce hafız yetiştirerek, on binlerce eğitim gönüllüsüyle insanımıza hizmet edildiğini anlattı.

Aslan, program vesilesiyle, Kur’an’la dolu bir gün geçirildiğini belirterek; Kur’an’ı dinlemek ve güzelliklerden istifade etmek için uzaktan yakından gelen katılımcılara teşekkür etti.

[caption id="attachment_1878" align="alignleft" width="240" caption="Sacit Ekerim"][/caption]

İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim: “Güzellikler, Halkımızın Destekleriyle Devam Ediyor”

İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim programda emeği geçen Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un yanı sıra İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, Kestanepazarı Kurumları ve emeği geçen  herkese diğer kurum ve kişilere teşekkür etti. Gelişen hizmetleri “Güzellikler, halkımızın destekleriyle devam ediyor” şeklinde özetleyen Ekerim,  Aydın’ın uzak ilçelerinden dahi Kur’an dinlemek için gelen Kur’an dostlarının çokluğunun dikkat çekici olduğunu belirtti. Ekerim, konuşmasını “Kur’an’la necip olan bu milleti, Kur’an’la necip eyle” şeklinde tamamladı.

Program, İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim hocanın duasıyla son buldu.

Okuyuculara ve Hocalara Tek Tek Teşekkür Ettiler

Kur’an Ziyafeti sonunda, daha önceki programlarda yoğun olarak pek rastlanmayan bir ilgi oluştu. Ziyafet sonrası vatandaşlar, cami içinde uzun bir sıra oluşturarak, okuyucuları ve programı düzenleyenleri tek tek tebrik tebrik ettiler. Okuyucularla tek tek musafaha yapan vatandaşlar, Kur’an’ın güzellikleriyle dolu bir gece yaşadıklarını dile getirerek, Kestanepazarı’na ve İncirliova Müftüğüne şükranlarını ve takdirlerini bildirdiler.

Program sonrası İncirliova Müftülüğü, okuyucu hocalara ve öğrencilere hediye takdim etti.

Programda davetlilere lokma ikram edildi.

[caption id="attachment_1881" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Öğrencilerinden Grup Hatipler: Fahri Aktaş - Harun Gün - Enes Kaput"][/caption] [caption id="attachment_1882" align="alignnone" width="595" caption="Program Sonunda İncirliova Müftüsü Sacit Ekerim'in Duasına Cemmat "Amin" lerle Karşılık Verdi"][/caption] [caption id="attachment_1883" align="alignnone" width="595" caption=" Kur'an Ziyafeti Programından Memnun Kalan Vatandaşlar, Okuyucular ve Emeği Geçenleri Tek Tek Selamlayarak İyi Temennilerini İletti ve Hayır Duada Bulundu"][/caption] [caption id="attachment_1884" align="alignnone" width="595" caption="İncirliova Kur'an Ziyafetinde Emeği Geçen Kestanepazarı Ekibi, Okuyucu Hocalar ve İncirliova Müftülüğü Personelleri"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun