İMHAD Kutlu Doğum Programı İmam Hatiplileri Bir Araya Getirdi

İMHAD Kutlu Doğum Programı İmam Hatiplileri Bir Araya Getirdi

İzmir İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İMHAD), Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda “Kutlu Doğum Programı ve İmam-Hatipliler Şöleni” gerçekleştirdi.

[caption id="attachment_2777" align="alignnone" width="595" caption="İMHAD İzmir Halkapınar'da Kutlu Doğum Programı ve İmam Hatipliler Şöleni Gerçekleştirdi"][/caption]

Program İHL’ler Arası Bilgi Yarışması İzmir Finaliyle Başladı

İHL’ler arası bilgi yarışması İzmir finalinin yapıldığı programda, yarışmayı İzmir AİHL birinci olarak tamamladı.

Elemeleri geçen 4 İHL’nin katıldığı yarışmada Kur’an, siyer, hadis, kelam, fıkıh derslerinden üçer soru olmak üzere toplam 15 soru soruldu. Yarışmayı İzmir AİHL birinci, Karşıyaka AİHL ikinci, Torbalı AİHL üçüncü olarak tamamladı.

İzmir Protokolü İMHAD Kutlu Doğum Programına Katıldı

Kutlu Doğum Programına; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Millet Vekili Rıfat Sait’in yanı sıra çok sayıda yönetici ve Sivil Toplum temsilcisi katıldı.

Burhanettin Kansızoğlu İzmir’e 10 Yeni İHL Müjdesi Verdi

İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu açılış konuşmasında, İzmir’de 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 5 yeni İHL açıldığını belirtti ve gelecek dönem açılması planlanan 10 İHL’nin de müjdesini verdi. Kansızoğlu, İmam hatipli bir Başbakanın olmasının öneminden ve “dindar gençlik” yetişmesinde imam hatiplilerin rolünden bahsetti.

 

[caption id="attachment_2773" align="alignnone" width="595" caption="Protokol İMHAD'ın Kutlu Doğum Programını İlgiyle Takip Etti"][/caption]

İzmir’de ‘Bir Gençlik’ Var

Programda imam-hatip öğrencilerinin hazırladıkları “Bir Gençlik” dergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu. Öğrencilerin emekleri katılımcılar tarafından takdir edildi.

Derginin sloganı olarak Necip Fazıl Kısakürek’in “zaman bendedir ve mekân bana emanettir” sözü seçildi.

Ömer Karaoğlu İlahileri Dinleyicilerin Coşkusunu Artırdı

İmam hatipli olan ve camiaya gönül veren geniş yelpazede her kesimden İzmirlilerin katıldığı ve destek verdiği programda İmam hatip liseli öğrencilerinin azimli ve coşkulu olmaları da programa ayrı bir renk kattı.

Program, imam hatip öğrencilerinin hazırladıkları şiir, ilahi ve ezgi dinletileriyle devam ederek Ömer Karaoğlu’nun konseriyle sona erdi.

Haber: Faruk Eşlik

[caption id="attachment_2775" align="alignnone" width="595" caption="İHL'ler Arası Bilgi Yarışması İzmir Finalinin Yapıldığı Şölende İzmir İHL Birinciliği Kazandı"][/caption] [caption id="attachment_2776" align="alignnone" width="595" caption="Soldan; Fatih Muslu, Hasan Keskin, Abdullah Kuluç , İzmir Milletvekili Rifat Sait"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun