İlk Hocamız Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Kabri Başında Dualarla Anıldı

İlk Hocamız Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Kabri Başında Dualarla Anıldı

Kurucularımızdan, ilk hocamız Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu vefatının 26. yıldönümünde Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığındaki kabri başında dualarla anıldı.

Karşıyaka Soğukkuyu Kabristan Camii’nde saat 15.30’da İkindi namazı öncesi Kur’an tilavetiyle başlayan program, üstat Tanrıbuyruğu’nun kabri başında; Kestanepazarı, Evliyazade Akkuş Kur’an Kursu talebeleri ve tüm sevenlerinin okuduğu onlarca hatmin duasıyla devam etti.

[caption id="attachment_2205" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Camiası ve Evliyazade Akkuş Kur'an Kursu Hocaları, Üstat Salih Tanrıbuyruğu'nun Kabri Başında Kur'an Tilavet Etti"][/caption]

Programın sonunda, merhumun talebelerinden olan, Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez kısa bir konuşma yaptı.

Görmez “Tohumları 67 yıl önce ihsan ve ihlâsla atılmış olan Kestanepazarı bugün binlerce hafız, on binin üzerinde öğrenci yetiştirmiştir. Tanrıbuyruğu hocamız, bugün profesör, doçent, müftü, vaiz, imam olarak hizmet eden binlerce talebe okutmuştur. Nasıl ki bir insan için hayırlı evladı amel defterini kapatmıyorsa, hocamızın yetiştirdiği on binlerce talebesinin yaptığı hayırlar da onun amel defterine yazılıyordur. Bugün Tanrıbuyruğu hocamızın torununun başında bulunduğu Evliyazade Akkuş Kur’an Kursu da bu büyük çınarın bir dalıdır. Rabbim inşallah onlara büyük başarılar nasip eyler. Samimi hizmetleri günümüze kadar ulaşan ve büyüyerek devam eden üstadımızı saygıyla anıyor, rabbimizin bizi cennette tekrar buluşturmasını niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programa katılanlara, merhumun yakınları tarafından lokma ikram edildi.

[caption id="attachment_2206" align="alignnone" width="595" caption="Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocaefendi, Vefatının 26. Yıldönümünde de Talebeleri ve Sevenleri Tarafından Dualarla Anıldı"][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun