Çanakkale Anma Programında Kınalı Kuzular Yine Fedakârca Cepheye Koştu

Çanakkale Anma Programında Kınalı Kuzular Yine Fedakârca Cepheye Koştu

Öğrencilerimiz Çanakkale şehitlerini anma programımızda, Çanakkale ruhunu “Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” tiyatro oyunuyla sahneledi. 

Programa Kestanepazarı Başkanı Hasan Dayhan, ikinci başkan Necmi Güngörmez ve yönetim kurulu üyesi Haluk Saruhan’ın yanı sıra; idarecilerimiz, eğitimcilerimiz, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz katıldı. 

[caption id="attachment_2216" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencilerimiz Çanakkale Şehitlerini Anma Programında Tiyatro Oyunu Sahneledi"][/caption]

Muharip Gazi Şükrü Karaca Çanakkale’yi Anlattı

Programa katılan, Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Eski Başkanı Muharip Gazi Şükrü Karaca şunları söyledi: “Birçok konferansta, birçok olay anlatılıyor. Bugün burada Kestanepazarı’nın bu konulara değinmesi, Çanakkaleyle ilgili tiyatro gösterisi sunması beni çok duygulandırdı. Tüm Çanakkale şehitlerimizin ayaklarının altından öpüyorum. Ecdadına sahip çıkan siz gençlerin de ellerini öpüyorum.”

“Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” İzleyicilere Savaşı Tekrar Yaşattı

Programda “Kestanepazarı 2012 Tiyatro Kulübü” tarafından, Halil Taşcı’nın yazıp-yönettiği “Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” adlı oyun sahnelendi.

5 perdeden oluşan oyun, Çanakkale Savaşı’na katılan 13 yaşındaki bir gencin hikâyesini anlatıyor.    

Babası Çanakkale Savaşı’na giderek geri dönmeyen genç Mehmet’in savaşa katılarak düşmanla mücadele etmesi, sağ bacağını kaybederek evine geri dönüşü ve evinde son nefesini vererek şehit düşmesi canlandırılıyor.

[caption id="attachment_2217" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Muharip Gazi Şükrü Karaca'ya Kestanepazarı Adına Çiçek Takdim Etti"][/caption] [caption id="attachment_2218" align="alignnone" width="595" caption="Programda Kestanepazarı 2012 Tiyatro Kulübü Öğrencileri "Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında" Oyununu Sahneledi"][/caption] [caption id="attachment_2219" align="alignnone" width="595" caption="Tiyatro Oyunu, 13 Yaşında Kendi İsteğiyle Cepheye Koşan Küçük Mehmet'in Hikayesini Anlatıyor"][/caption] [caption id="attachment_2220" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencilerimiz Çatışma Sahnelerinde, Çanakkale Savaşını Yaşadı ve Yaşattı"][/caption] [caption id="attachment_2221" align="alignnone" width="595" caption="Oyundaki Duygusal Sahneler, İzleyiciler Tarafından Gözyaşlarıyla İzlendi"][/caption] [caption id="attachment_2223" align="alignnone" width="595" caption="13 Yaşındaki Mehmet, Tiyatro Gösterisinin Sonunda Şehit Olarak Dünya Hayatına Gözlerini Yumuyor    "][/caption] [caption id="attachment_2224" align="alignnone" width="595" caption="Lise Yurdumuzda Kalan Kestanepazarı 2012 Tiyatro Kulübü Öğrencileri ve Hocaları Halil Taşcı"][/caption]   [caption id="attachment_2222" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencilerimiz, Dini ve Milli Açıdan Önemli Günlerde Çeşitli Programlar Düzenleyerek İslamın Güzelliklerini Yaşatıyor "][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun