Hocalarımız Türk Kızılayı’na Kan Bağışında Bulundu

Hocalarımız Türk Kızılayı’na Kan Bağışında Bulundu

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi çalışanları “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla, bazı kurum ve kuruluşlarda gönüllü kan bağışı almaya devam ediyor.

Bu proje kapsamında İzmir İli Karabağlar İlçe Müftülüğü personelinin, Kestanepazarı’nda kan bağışlarını kabul eden Kızılay ekibine Kestanepazarı çalışanları da kan bağışında bulundu.

Karabağlar Müftülüğünün aylık toplantısının ardından müftülüğe bağlı imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticileri kan verdi.

Kestanepazarı personellerinden; Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Gazi Pehlivan ve Müdür Yardımcısı Ali Koç Türk Kızılayı’na kan bağışında bulundu.  

[caption id="attachment_1430" align="alignleft" width="595" caption="Karabağlar Müftülüğü Personelleri, Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu"][/caption]

Ülkemizde Yeterli Kan Stoğu Yoktur

Kan, kaynağı sadece insan olan hayati bir tedavi aracıdır. Ülkemizde yalnızca acil durumlar için değil, düzenli olarak kana ihtiyaç duyan binlerce hasta vardır. Ancak ülkemizin yeterli kan stoğu bulunmamakta, bu stoğun oluşması ve acil durumlarda hiçbir vatandaşın kan arama sıkıntısı yaşamaması için Kızılay duyarlı vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyor.

Bağışlanan Her Bir Ünite Kan 3 Kişinin Hayatını Kurtarmaktadır

Kestanepazarı’na kan bağışı için gelen Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi ekibinden Dr. Tuna Akgün’ün kan bağışlarıyla ilgili görüşlerini aldık.

Fidan: Kızılay’ın burada bulunma sebebi nedir?

Dr. Tuna Akgün: Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Personeli olarak her gün 7–8 ekip çeşitli kurum ve kuruluşlara kan bağışı kampanyası düzenliyor. Biz de Karabağlar Müftülüğü Personeli ve Kestanepazarı için buradayız.

[caption id="attachment_1431" align="alignleft" width="595" caption="Kestanepazarı Personeli de Kızılay'a Kan Bağışında Bulunarak, Kan Konusundaki Hassayetlerini Gösterdi"][/caption]

Fidan: Kan bağışlamanın vücudumuza olumsuz bir etkisi var mı?

Tuna Akgün: Ağırlığı 50 kilonun üzerinde 18–65 yaş arasındaki sağlıklı her birey, 3 ay arayla, yılda 4 sefer kan bağışlayabilir. Bağışlanan kan gerekli testlerden geçirilir ve her hangi bir hastalık tespit edildiğinde sahibi bilgilendirilir.

 

Fidan: Kızılay’a kan bağışlamak bize ne kazandırır? 

Tuna Akgün: Bağışlanan her bir ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarmaktadır.

Bağışlanan kan bir ihtiyaç sahibine iletildiğinde sistemimiz bunu algılar ve kan sahibine otomatik olarak bilgi mesajı gönderir.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun