Genç Dergi Ekibi Öğrencilerimizi Coşturdu

Genç Dergi Ekibi Öğrencilerimizi Coşturdu

Genç Dergi ekibi, Kestanepazarı öğrencileriyle bir araya geldi. Genç Dergi’nin misyon ve vizyonu hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz; genç ekibin müzik, şiir ve stand-up gösterilerine büyük ilgi gösterdi.

Genç Dergisi yazarlarından Hasan Yavuz Uğurlu’nun sunuculuğunu yaptığı programda öğrencilerimize genç dergiyle ilgili ödüllü sorular soruldu. Derginin tanıtımıyla ilgili videolar seyredildi.

[caption id="attachment_2897" align="alignnone" width="595" caption="Kestanepazarı Gençlik Şöleni Programı Öğrencilerimizi Coşturdu "][/caption]

Peygamber Efendimiz Yola Gençlerle Çıktı

Kestanepazarı Genel Koordinatörü İ. Cengiz Aslan programın açılış konuşmasında genç neslin önemine değinerek “Peygamber Efendimizin insanlığı kurtarmak için başlamış olduğu hareketin başında gençler vardı. Hedefine giderken gençlerle yola çıktı ve o gençlerle ömrünün sonuna kadar kürek çekti” dedi.

[caption id="attachment_2896" align="alignleft" width="300" caption="Dr. Mehmet Lütfi Arslan"][/caption]

Hedef Ayasofya

Genç Dergi Editörü Mehmet Lütfi Arslan konuşmasında, derginin son sayısının kapak konusuna değinerek “Hedefimiz Ayasofya olmalı, hala açılmayı bekliyor. Ayasofya hepimizin idealidir. Gençliğimizdir. Ayasofya fethedildiği gün, İstanbul fethedildiği gün, benim âlimimin adı Fatih’ti, Molla Gürani’ydi, Akşemseddin’di, Askerimin adı Ulubatlı Hasan’dı. Kadımın adı Hızır beydi. Bu şu demektir. Benim devlet adamımın kıvamı Fatih kadar olmazsa Ayasofya açılmaz. Benim talebemin kıvamı, Sultan Fatih Medresesinde okuyan öğrenci kadar olmazsa açılmaz. Siz bu kıvamda olmazsanız Ayasofya açılmaz. Sevgili kardeşlerim Ayasofya açıldığı gün Türkiye, dünya devletleri içerisinde 1 numaraya oturmuş olacak. O yüzden, oranın zincirlerinin sökülmesi, orada namaz kılınmasından daha büyük manaya talip olmak lazım. O mananın hedefi efendimizin ufkunu hepimizin ufku kabul etmektir ve onun gereğini yerine getirmektir” dedi.   

Dünyaya İyilik ve Güzellikle Şekil Vermeliyiz

Genç Dergi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Ragıp Yazıcılar konuşmasında, Kestanepazarı’nı tanıdığını belirterek “Buralar kurulurken gözyaşları, dualar ve gayret vardı. Bugün o insanlar aramızda yok ama burada gençler görüyorum. O ezeli sesi, ebediyete dönüştürme gayretiyle buradayız. Genç Dergi olarak altı senedir Türkiye’nin çeşitli yerlerini gezerek kardeşlerimizle buluşuyoruz. Göz göze bakıyor, selamlaşıyor, hal hatır soruyoruz ve gücümüz yettiğince bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Çünkü ‘Dünya bizi bekliyor’ bu şu demek, hepimiz dünyanın bizi beklediğini bilerek ona göre hazırlanmalıyız. Meşhur bir tabirle ‘Eğer biz dünyayı şekillendirmezsek dünya bizi şekillendirecek’ şekillendirmemiz merhamet, şükür, iyilik yani bütün güzel vasıfları yaymak ve bunu her tarafa ulaştırmaktır.” dedi.

İlahi Konseri ve Stand-up Öğrencilerimizi Coşturdu

[caption id="attachment_2898" align="alignright" width="230" caption="Süleyman Ragıp Yazıcılar"][/caption]

Gençlik Şöleni Rap müzik, şiir dinletisi ve diğer aktivitelerle devam etti. Program Yusuf Goncagül’ün gitar eşliğinde söylediği ilahiler ve Samet Demir’in stand-up gösterisiyle sona erdi.

Öğrenciler Goncagül’ün söylediği ilahilere eşlik etti. Demir’in esprileri ise salonu bol bol güldürdü.

[caption id="attachment_2905" align="alignnone" width="595" caption="Yusuf Goncagül - Samet Demir"][/caption] [caption id="attachment_2904" align="alignnone" width="595" caption="Genç Ekibin Sergilediği İslami Rap Müzik Öğrencilerimiz Tarafından  Sık Sık Alkışlandı"][/caption] [caption id="attachment_2903" align="alignnone" width="595" caption="Genç Dergi Ekibi Kestanepazarı Lise Yurdu Önünde Personelimizle Hatıra Fotoğrafı Çekildi  "][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun