63 Hafızımıza Muhteşem Bir Hafızlık Merasimi Düzenlendi

63 Hafızımıza Muhteşem Bir Hafızlık Merasimi Düzenlendi

Kestanepazarı Kur’an kurslarında hafızlığı tamamlayan 63 öğrencimiz için muhteşem bir hafızlık merasimi düzenlendi.

Kestanepazarı Tanınmış Mescidi’nde gerçekleştirilen merasimde ünlü okuyucuların yanı sıra, mezun hafızlarımız da Kur’an ziyafeti sundu. Hafızlık merasimimize binlerce vatandaşımız katıldı, milyonlarca kişi de Dost TV’den canlı olarak merasimimizi izledi.

Ünlü okuyucuların Kur’an tilavetlerinin yanı sıra konuşmaların da yapıldığı merasimde, hafızlarımızın salâvatlarla camiye girişleri ve Kur’an tilavetleri coşkuyu doruk noktasına çıkardı.

[caption id="attachment_2921" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlık Belgelerini Alan 63 Öğrencimiz İçin Güzel Bir Merasim Düzenlendi"][/caption]

Türkiye Dereceleri Kazanan Öğrencilerimiz Dinleyicileri Coşturdu

Sunuculuğunu Mustafa Efe’nin yaptığı programın ilk bölümünde, Kur’an kursları ve imam hatip liseleri arasında düzenlenen yarışmalarda Türkiye derecesi alan öğrencilerimizden; Hafızlık öğrencimiz Şaban Gülbiten (Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye 4.’sü), Hafız Yunus Emre Vural (2009 Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye 1.’si), ve Hafız Harun Gün (2012 Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye 1.’si) Kur’an tilavet etti.

Ünlü Okuyucuların Tilavetleri Gönülleri Coşturdu

İzmirli okuyuculardan olan Kur’an kursu hocalarımızdan Hafız İbrahim Eker ve Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel’in yanı sıra ülkemizin önde gelen okuyucularından Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hafız Dr. Davut Kaya ve İstanbul HASEKİ Eğitim Merkezi hocalarından Kurra Hafız Ramazan Pakdil’in Kur’an tilavetleri gönülleri coşturdu.

[caption id="attachment_2926" align="alignright" width="300" caption="Dernek Başkanı Hasan Dayhan"][/caption]  

Konuşmalarda Kestanepazarı’nın Hizmetlerine Vurgu Yapıldı

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, “Bu sene 63 hafızımızın cemiyetini yapıyoruz. Bu cemiyette yardımı geçen bütün müftülerimize, hocalarımıza ve İzmirli kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizlere maddi ve manevi destek olan herkesin bu hafızlık merasiminde hakkı vardır.” dedi.

[caption id="attachment_2922" align="alignnone" width="595" caption="Türkiye Derecesi Yapan Öğrencilerimizden (soldan); Şaban Gülbiten - Yunus Emre Vural - Harun Gün"][/caption]

Hiçbir Kitap Kur’an Kadar Okunmadı, Hiçbir Kitap Kur’an Kadar Ezberlenmedi

Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun şunları söyledi: “Cenab-ı Hakk, buraya gelişimizi Kur’an’a dost olma yolunda bir adım kabul ederek bizleri Kur’an’a dost eylesin. Hiçbir kitap Kur’an kadar okunmadı, hiçbir kitap Kur’an kadar ezberlenmedi. 1402 yıl önce Mekke semalarına inen Kur’an artan bir nurla bugüne ulaştı.”

Ümmetin En Şereflileri Hafızlardır

Konak Müftü Vekili Halil Kara; “Hafızlar ümmetin seçkin kullarıdır. Ümmetin en şereflileri hafızlardır. Anne ve babaları, evlatlarını hafız yapmaya teşvik eden en önemli etkenlerden biri budur.” dedi.

Kestanepazarı Türkiye’nin Önde Gelen Bir Kurumudur

İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu; “Kestanepazarı Türkiye’nin önde gelen kurumlarından birisidir. Devletimize ve milletimize hizmet eden birçok değerli insan yetiştirmiştir. Bu kurumu kuran büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz.” dedi.

Kestanepazarı Ülkemizde İhmal Edilen Yetenekli Gençleri Okutuyor

DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Âşık; Kestanepazarı’nın misyonuna değinen konuşmasında “Ülkemizin dağ köylerinde, birçok yerinde bulunan nice cevheri olan çocuklar ihmal ediliyor, okuyamıyor. Kestanepazarı bu yetenekleri tespit etmeye çalışıyor. Burada yiyerek, içerek rahat bir ortamda hocaları eşliğinde yetiştiriliyor.” dedi.

[caption id="attachment_2931" align="alignnone" width="595" caption="Prof. Dr. Nevzat Âşık - Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Kur'an'ın ve Hafızlığın Önemini Anlattı"][/caption]

Bizim Aşkımız Kur’an Hizmetini İleri Noktalara Götürecektir

Günün anlam ve önemine dair konuşmasında DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım şunları söyledi: “Bizim insanımızın mayası Kur’an dır. Bu hizmetin özünde fedakârlık vardır. Resmiyet maddi bir destektir fakat bizim aşkımız, heyecanımız bu hizmeti daha ileri noktalara götürecektir.”

Ne Mutlu Bu Hafız Kardeşlerimize

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş; hafızlarımızı, hocalarımızı, hafız ailelerini ve Kestanepazarı’na destek verenleri selamlayarak; “Allah katındaki değerini ölçmek istersen seni nerede istihdam ettiğine bak. Ne mutlu bu hafız kardeşlerimize ki Kur’an’ın ezberlenmesinde istihdam edilmişler. Ne mutlu hocalarına, ne mutlu bu işte görev alan herkese ki Kur’an’ın ezberlenmesinde hizmet ettiler. İşte dünyada gıpta edilecek iki sınıf insandan biri ehli Kur’an’dır.” dedi.

[caption id="attachment_2930" align="alignleft" width="330" caption="Recep Tayyip Erdoğan"][/caption]

Başbakan Erdoğan, Gönderdiği Telgrafla Hafızlarımızı Kutladı

Merasim davetimize, yoğun programı nedeniyle katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gönderdiği telgrafla hafızlarımızı tebrik etti. Telgrafta şu cümlelere yer verildi: “Hafızlığını tamamlayan öğrenciler için düzenlenen hafızlık merasimine davetiniz için teşekkür ederim. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek, hafızlık mertebesine ulaşan kıymetli öğrencilerimizi ve onların kıymetli eğitmenlerini, can-ı gönülden kutluyor tebrik ediyorum. Sevgili hafızlarımıza da bundan sonraki yaşantılarında başarılarının daim olmasını diliyor, size ve tüm misafirlere en kalbi selamlarımı sunuyorum.”

Erdoğan’ın yanı sıra devlet büyüklerinden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gönderdikleri telgrafla hafızlarımızı kutladılar. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de hafızlarımızı, hocalarını ve hafız ailelerini tebrik eden bir telgraf gönderdi.

İzmir İlçe Müftüleri Merasimimize Yoğun İlgi Gösterdi

Merasime, Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel, Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher, Urla Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş, Beydağ Müftüsü M. Emin Yıldırım, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Kestanepazarı gönüllüleri ve Kur’an dostlarının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen merasime, hafız anneleri ve bayanların da katılımı oldukça yüksekti.

Hafızlarımızın Kur’an Tilavetleri Duygulu Anlar Yaşattı

Merasimde, 63 hafızımız gruplar halinde kısa sureleri tilavet etti. Hafızlarımızın ailesi, yakınları ve merasimi izleyenler duygu dolu anlar yaşadılar.

Dua, Duyguları Göz Yaşlarına Dönüştürdü

Programın sonunda Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez tarafından, duyguların gözyaşlarına karıştığı dua için eller semaya kaldırıldı. Duanın ardından hafızlarımıza, konuşmacılara ve okuyuculara derneğimiz tarafından hazırlanmış olan mezuniyet, onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

[caption id="attachment_2936" align="alignright" width="300" caption="Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş"][/caption]    

Karabağlar ve Konak müftülüklerinin hafızlarımız için hazırlamış oldukları hediyelerin takdiminden sonra Hafızlık merasimi, öğle namazının kılınması ve dağıtılan ikramlarla sona erdi.

[caption id="attachment_2940" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlarımıza ve Onları Yetiştiren Hocalarımıza Program Sonunda Mezuniyet, Onur ve Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi"][/caption] [caption id="attachment_2924" align="alignnone" width="595" caption="Hafız Dr. Davut Kaya - Kurra Hafız Ramazan Pakdil"][/caption]
Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun - Konak Müftü Vekili Halil Kara - İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu
[caption id="attachment_2923" align="alignnone" width="595" caption="İbrahim Eker - Ahmet Yüksel - Adem Kemaneci"][/caption] [caption id="attachment_2955" align="alignnone" width="595" caption="Program Sonunda Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez Dua Yaptı"][/caption] [caption id="attachment_2954" align="alignnone" width="595" caption="Lütfi Görmez - Mustafa Efe (Sunucu)"][/caption] [caption id="attachment_2941" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlarımız Tekbirlerle Camiye Girdiler"][/caption] [caption id="attachment_2942" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlarımızın Camiye Gelişlerinde Duygu ve Coşku Dolu Anlar Yaşandı"][/caption] [caption id="attachment_2945" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlarımız Guruplar Halinde Kısa Sureleri Tilavet Etti "][/caption] [caption id="attachment_2959" align="alignnone" width="595" caption="Hafızlık Merasimimiz DOST TV'den CANLI olarak yayınlanarak, dünyaya ulaştı."][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun