Gaziemir Kur’an Ziyafeti, Kutlu Doğumun Sevincini Yaşattı

Gaziemir Kur’an Ziyafeti, Kutlu Doğumun Sevincini Yaşattı

Kestanepazarı’nın ilçe müftülükleriyle birlikte düzenlediği Kur’an ziyafeti programları Kutlu doğum haftasında da halkımızla buluştu.

Gaziemir Müftülüğü’yle ortaklaşa düzenlenen “Gaziemir Kur’an Ziyafeti” Beyazevler Camii’nde peygamberimizin doğum sevincini yaşattı.

[caption id="attachment_4440" align="alignnone" width="595"] 2013 Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1.'si Yaşar Çuhader de Programımızda Kur'an Tilavet Etti[/caption]

Programa; İzmir İl Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş, Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman ve Gaziemir’den Kur’an dostları vatandaşlar katıldı.

Meşhur hafızların ve İzmir’de görevli ünlü okuyucuların yer aldığı programda; 2013 Dünya Birincisi Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi Yaşar Çuhader, Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız İbrahim Eker, Çiğli Merkez Çarşı Camii Müezzini Vedat Özarpacı, Kestanepazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Sadık Daştan, Balçova Eyüp Sabri Camii İmam Hatibi Yaşar Eren, Gaziemir Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Hüsamettin Karadaş, Gaziemir Muhammediye Camii İmam Hatibi Hafız Salih Sevinç Kur’an tilavet etti.

Kur’an Kursları ve İmam Hatip Liseleri Arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizin de yer aldığı programda; 2009 Türkiye Birincisi Hafız Yunus Emre Vural ve 2013 İzmir Birincisi Hafız Ensar Çakmak da Kur’an’ı sesleriyle süsledi.

Hafız Harun Gün, Hafız Enes Kaput, Hafız Yunus Emre Vural ve Hafız Ensar Çakmak’tan oluşan Kestanepazarı ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ziyafete katılanları coşturdu.

Medya sponsorluğunu Fidan Dergisi’nin yaptığı programda, sunuculuğu Fidan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nurkan Boz gerçekleştirdi.

[caption id="attachment_4437" align="alignnone" width="595"] Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman - Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel - İl Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş[/caption]

Mustafa Yaman: “Kestanepazarı Hafızları Halkla Buluşuyor”

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman: “Kestanepazarı 68 yıllık tarihiyle markalaşmış bir müessese. Yetiştirdiği hocaları ve öğrencileriyle, çeşitli yerlerde Kur’an ziyafetleri düzenleyerek; kurumlarımıza maddi manevi destek veren kardeşlerimize Kur’an sadâlarını duyuruyor. Birçok müftülüğümüzle bu programları gerçekleştirdik. Bugün peygamber Efendimizin kutlu doğumunu yaşadığımız günlerde Gaziemir Müftülüğüyle birlikte sizlere bu programı sunmaktan onur duyuyoruz.” sözleriyle Kestanepazarı’nın hizmetlerini özetledi ve hizmetlerin hayırseverlerin destekleriyle devam ettiğini vurguladı.  

Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel Kur’an’a Vurgu Yaptı

Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel protokol konuşmasında; “Bu gün 1442 sene evvel, âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberimizin dünyayı şereflendirmelerinin sene-i devriyesi münasebetiyle, Yüce Yaratıcının kalplerimize şifa olan sözlerini güzide hafızlarımız okuyor. Rabbim cümlemizi Kur’an‘ı kendine rehber edinenlerden eylesin. Umarım rabbim bizi, bir kutlu doğum haftası ve mübarek Cuma saatinde mabedinde topladığı gibi mahşerde de Peygamberimizin huzurunda toplanmayı nasip eylesin. Onun şefaatini nail eylesin.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Ömer Kardaş, Peygamberimize Sevgimizi Nasıl Göstereceğimizi Anlattı

Programa katılan İzmir Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş; “Bizim esas hedefimiz Sevgili Peygamberimizi iyi tanımak, onun hayatını kendimize rehber edinip, onun yaşadığı gibi yaşamaya çalışmak. Peygamber Efendimiz bir insandı. Bizler gibi yemek yer, çarşıya pazara giderdi, komşuları vardı, eşi vardı, evlat sahibiydi ve insani ilişkileri mükemmeldi. İşte o mükemmel olan insani ilişkileri öğrenip kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz ki Peygamberimize olan sevgimizi gösterebilelim.” şeklinde konuşarak dinleyicilere teşekkür etti.

Program Dualarla Sona Erdi

Program, Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel’in duasıyla son buldu.

Cuma namazı sonrası cami cemaati, okuyucu hocalar ve programın hazırlanmasında emeği geçenlerle musafahalaştılar.

Program sonunda müftülük tarafından, ziyafete katılan cemaate lokma ikram edildi.

[caption id="attachment_4477" align="alignnone" width="595"] Yaşar Çuhader - Ahmet Yüksel - İbrahim Eker[/caption] [caption id="attachment_4478" align="alignnone" width="595"] Vedat Özarpacı - Sadık Daştan - Yaşar Eren[/caption] [caption id="attachment_4479" align="alignnone" width="595"] Salih Sevinç - Hüsamettin Karadaş - Sunucu: Nurkan Boz[/caption] [caption id="attachment_4438" align="alignnone" width="595"] Öğrencilerimizden Oluşan Grup Hatipler İlahi Topluluğu İlahileriyle Kulakların Pasını Sildi[/caption] [caption id="attachment_4480" align="alignnone" width="595"] Program Sonrası Okuyucu Öğrencilerimiz Hocalar ile Poz Verdi[/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun