Erdal Sezen Vefat Etti

Erdal Sezen Vefat Etti

Dini Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanı, kuruluşlarımızdan Fidan Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimizden Erdal Sezen (73) vefat etti.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesi, sevenleri ve Kestanepazarı camiamıza başsağlığı dileriz.                                                                                               Kestanepazarı Derneği Yönetim Kurulları

  Merhumun cenazesi 25 Ocak 2012 Çarşamba günü, İkindi Namazından sonra İlahiyat Fakültesi Camii’nden kaldırılarak Bornova Kokluca Mezarlığı’na defnedildi.

 

Erdal Sezen İzmir’deki Kur’an Hizmetlerinin Destekçisiydi

Denizli Babadağ’da 18 Ocak 1939’da doğan Erdal Sezen (73), İzmir Hisarönü mevkiinde Erdal Mefruşat adıyla uzun yıllar esnaflık yaptı.

Kestanepazarı’na uzun yıllar yönetim kurulu üyesi olarak hizmet eden Sezen, 2005-2009 yılları arasında Fidan Eğitim Kurumları Derneği başkanlığı görevini yürüttü. Ömrünü Kur’an hizmetine ve İmam Hatip Liselerine adayan Sezen, vefat ettiğinde de yine Kur’an’a hizmet eden kuruluşlar olan Dini Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanlığı ve Kestanepazarı kurumlarından Fidan Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekteydi.

 

Son Nefesine Kadar Yeni İmam Hatipler Açmak İçin Çalıştı

Son nefesine kadar Dini Eğitim Yardımlaşma Derneği başkanlığı görevini sürdüren Sezen, İzmir merkezinde bulunan İHL’lerin kurulmasında öncülük etmiş ve vefatına kadar İHL’lere maddi ve manevi desteklerde bulunmuştur. Bugün Bozyaka Günaltay mahallesinde Çağdaş Eğitim Koleji olarak kullanılan İmam Hatip Lisesi binasının temelinden bitimine kadar bizzat ilgilenerek, inşasını sağladı. İHL dışında başka bir okulun oraya girmesine razı olmayan, ancak şartların gelişine göre bugünkü koleje kiraya verilen binanın, bir an önce boşaltılıp, aslına uygun şekilde İmam Hatip Lisesi olması için son nefesine kadar gayret gösterdi.

[caption id="attachment_1830" align="alignnone" width="595" caption="İzmir'de İmam-Hatip Liselerinin Kurulmasında Öncülük Eden, İHL Aşığı Erdal Sezen (73) Son Yolculuğuna Uğurlandı"][/caption] Hulusi Hatiboğlu: “Aziz bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.”

Fidan Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Hulusi Hatiboğlu, merhumun hayırsever bir insan, örnek bir şahsiyet ve Kur’an hizmetkârı bir insan olduğunu belirtti.

Hiçbir çıkar gözetmeksizin, Allah rızası için ihtiyacı olan kişilere borç verdiğini anlatan Hatiboğlu, kendisiyle birçok hizmet için mesai harcadıklarını, şahsiyet olarak iyi ve aziz bir insan olduğunu belirtti. Kestanepazarı camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileyen hocamız, “Aziz bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum” diyerek üzüntüsünü ve taziyelerini belirtti.

Lütfi Görmez: “Erdal Sezen, bütün bir ömrünü İmam Hatip mefkûresine adamış bir insandı.”

Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, ağır hastalığına rağmen ömrünün son demine kadar Kestanepazarı ve İmam Hatip Lisesi hizmetlerinde bir İslam neferi olarak gayret ettiğini belirtti. Görmez şunları söyledi: “Erdal Sezen, bütün bir ömrünü İmam Hatip ve Kestanepazarı mefkûresine adamış bir insandı. Hayatını İmam Hatip ve Kestanepazarı olarak hülasa edebilirim. Kestanepazarı’na karşı büyük bir sevgisi vardı. Kendisinin Allah’ın rızasını kazanma yönünde hırsı vardı.

Ramazan aylarını Mekke-i Mükerreme’de geçirmeye sevdalı bir insandı. En son ziyaretimizde de, ağır hastalığına rağmen umreye hazırlandığını ifade etmişti. Onun, Rebiulevvel ayının başlarında ahirete irtihal etmiş olması da ayrı bir lütuftur. Mevlâ, kendisinin yerini doldurabilecek hayırlı insanlar halkeylesin. İzmir ve Ege bölgesinin, camiamıza gönül veren insanlarımızın başı sağ olsun.”

[caption id="attachment_1819" align="alignnone" width="595" caption="Sezen'in Cenaze Namazını Oğlu Mütteki Sezen Kıldırdı"][/caption]

Hasan Dayhan: “Onun, bütün hayatı İmam Hatip Liseleri yapmak ve yaşatmaktı.”

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan: Erdal Sezen, yorulmadan çalışan ve tuttuğunu koparan bir insandır. Kendisiyle en az 30 yıllık geçmişimiz vardır. İmam Hatip Liselerini Koruma ve Yaşatma Derneği ve Kestanepazarı’nda bilfiil beraber çalıştık. İHL camiası böyle fedakâr ve çalışkan kardeşimizi kaybetti. Bütün hayatı İmam Hatip Liseleri yapmak ve yaşatmaktı. Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dilerim.

M. Necati Gürsöz: “Dinamik, hareketli bir insandı.”

Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, dini konularda İzmir’de önderlik yapan bir ağabeyimizdi. Yönetim kurulu üyeliği zamanlarında Kestanepazarı’na katkıları oldu. Dinamik, hareketli bin insandı. Allah yaptıklarını öteki tarafta karşısına çıkarsın.”

Mustafa Yaman: “Erdal Sezen, İmam Hatip ve Kur’an Aşığıydı.”

Erdal Sezen’i “İmam Hatip ve Kur’an aşığı” bir insan olarak tanımlayan Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman şunları söyledi:

“İHL ve Kur’an Kursu öğrencilerinin yetişmesi ve gelişmesinde maddi-manevi katkısını esirgemeyen, bir kişiydi. Kur’an Kursları ve İHL’ler arası yarışmalarda Türkiye’nin en ücra köşe dahi olsa, uzak demeden, şahsi arabasıyla, arabasıyla gitmezse otobüsle, bizzat yarışmacılara destek olmak için yarışmalara mutlaka katılırdı.

Yarışmalarda ödüllerin temininde esnaf esnaf dolaşıp, uzaktan yakından gelen yarışmacı öğrencilerin tümüne ödül vermek için, ve ödüllerin çoğunu merhum temin ederdi. Ödüllerin birçoğunu da bizzat kendisi karşılardı.

Her toplantıda içindeki duygu coşkunluğunu ortaya koymak için mutlaka söz almaya gayret ederdi.

Yeri doldurulamayacak fedakâr bir insandı. Her türlü tenkit ve espriye açık, kolay kolay kızmayan, herkesi hoş karşılayan bir insandı.”

[caption id="attachment_1809" align="alignnone" width="595" caption="Erdal Sezen 27 Aralık 2011'de, Dini Eğitim Yardımlaşma Derneği'nin Son Kongresine Katılmıştı"][/caption]

Arif Ayyıldız: “Sezen, İmam Hatip davasında açıkça ve cesurca mücadeleler verdi.”

Erdal Sezen’in 1980’li yıllardan beri aktif olarak İmam Hatip Lisesi Koruma ve Yaşatma Derneği’nde çalıştığını belirten İzmir İmam Hatip Lisesi (İHL) Müdürü Arif Ayyıldız, 27 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen, başkanı olduğu Dini Eğitim Yardımlaşma Derneği’nin kongresine katıldığını belirtti. Ayyıldız, fiili olarak malıyla ve mesaisiyle hep bu hizmetlere destek verdiğini, 1980 darbesinden sonra İmam Hatip davasında açıkça ve cesurca mücadeleler verdiğini söyledi.

Çocuklarının ikisini de Kestanepazarı’nda hafız yaptıktan sonra İmam Hatip Lisesinde okutarak mezun eden Sezen’in ibadetlerinde titiz olduğunu belirtti. Uzun yıllar İmam Hatip Lisesinde birlikte çalıştıklarını belirten Ayyıldız, Sezen’in gönül insanı ve şiddetli bir dava adamı olduğunu belirtti.

İzmir İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenlerinden, Dini Eğitime Yardım Derneği yönetim kurulu üyesi Ebubekir Karaarslan, geçmişten bu yana İmam Hatip Liselerinin sayılarının artması için çabaladığını belirterek, yakın zamanda her ilçeye bir İHL kazandırma yönünde de maddi-manevi destekler sağladığını söyledi. Şu an Gaziemir İmam Hatip Lisesi olarak hizmet veren binanın, Kur’an Kursu olarak inşa edilmesinde büyük emekleri olduğunu belirtti.

Nurkan Boz: “Kur’an’a hizmeti şeref bilirdi.”

Kestanepazarı Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Nurkan Boz, merhumun gerçek bir Kur’an hizmetkârı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Erdal Sezen amca, ilerlemiş yaşına rağmen, nerede bir Kur’an hizmeti varsa orada olmaya gayret ederdi. Konuşmaları heyecanlıydı, ateşleyiciydi. Sanki Kur’an hizmetleri adına daha fazla gayret edememenin ıstırabıyla konuşurdu.

Kestanepazarı’nda Kur’an adına yapılan her faaliyete katılmaya gayret ederdi. Düzenlemiş olduğumuz Aşere-Takrib İcazet Merasiminde, okuyucu olarak gelen hocalar için bir koltuğa ihtiyaç duyulmuştu. Kendisine durumu izah ettiğimizde, “Elbette yavrum. Evimizdeki bütün her şeyim bu hizmetlere feda olsun. Biz Kur’an’a hizmeti şeref biliriz evladım.” demişti. Hulusi Hatiboğlu hocamızla, Manisa Sipil dağı eteklerindeki evine ziyarete gittiğimizde, evinin yanına bir de cami yaptırdığını görmüş ve duygulanmıştı. Erdal amca, gittiği yere İslamın güzelliklerini de taşıyan bir insandı.

[caption id="attachment_1822" align="alignnone" width="595" caption="Sezen'i Son Yolculuğunda Ailesi, Akrabaları, Sevenleri ve Kestanepazarı Camiası Yalnız Bırakmadı  "][/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun