Emin Üzüm Diyarbakır’da Kestanepazarı’nı Tanıttı

Emin Üzüm Diyarbakır’da Kestanepazarı’nı Tanıttı

Mezunlarımızdan, Kahramanmaraş gönüllü fahri temsilcisi Emin Üzüm, doğu illerimizde Kestanepazarı’nı tanıtmaya devam ediyor. Üzüm, Diyarbakır ziyaretinde; Diyarbakır İl müftülüğü, Çelebi Eser Erkek Bölge Kur’an Kursu, Dicle İlahiyat Fakültesi, Sur İlçe Müftülüğü, Yunus Emre İHL, Farabi İHL ve Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

 

[caption id="attachment_3010" align="alignnone" width="595" caption="Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş Ziyareti"][/caption] [caption id="attachment_3008" align="alignnone" width="595" caption="Diyarbakır İl Müftü Yardımcıları Ramazan Tolan ve Mehmet Sırrı Şık"][/caption]

 

Diyarbakır İl Müftülüğü Ziyareti

Diyarbakır İl Müftülüğü ziyaretine Müftü Yardımcısı Ramazan Tolan ve Mehmet Sırrı Şık’la başlayan Üzüm, müftü yardımcılarına Kestanepazarı’nın tanıtımını yaparak, hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’u makamında ziyaret eden Üzüm, Kestanepazarı’nı tanıttı ve kurumun hizmetlerinden bahsederek tanıtım broşürleri takdim etti.

[caption id="attachment_3009" align="alignleft" width="300" caption="Emin Üzüm - Mehmet Hadi İçel"][/caption]

Çelebi Eser Erkek Bölge Kur’an Kursu

Üzüm, Diyarbakır İl Müftülüğü yanında hizmet veren Çelebi Eser Erkek Bölge Kur’an Kursu’nu da ziyaret etti. Kurs binası, sınıflar ve sosyal alanları gezen Üzüm, Kurs Yöneticisi Mehmet Hadi İçel’den eğitim sistemi ve hafızlık hakkında bilgiler aldı. İçel, kursta bulunan 55 öğrenciden 40’ının hafızlık yaptığını, kendisiyle birlikte 4 hocanın özverili çalışmaları ve öğrencilerinin azmiyle Diyarbakır’da hafızlık eğitiminde önde gelen bir kurum olduklarını ifade etti.

 

Yenişehir İlçe Müftülüğü

Emin Üzüm, Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt ziyaretinde hizmetlerimizi anlattı. Çalışmaları takdir eden Bozkurt, Kur’an ve hafızlık eğitimine büyük önem verdiklerini ifade ederek, ilçede bulunan Kur’an kursları hakkında Üzüm’ü bilgilendirdi.

 

 

 

Sur İlçe Müftülüğü

Ziyaretlerine Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden Üzüm, Sur Müftüsü Hasan Yakut’u da ziyaret ederek hafızlık ve kuran kursu hizmetlerimizi anlatarak, 63 hafızımızın mezuniyet törenine davet etti.

Kestanepazarı hizmetlerini memnuniyetle karşılayan Yakut, Kestanepazarı ve hizmetlerini aylık personel toplantısında din görevlilerine anlatacağını belirtti.

 

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Sur ziyaretlerine ilçe milli eğitim müdürlüğüyle devam eden Üzüm, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Yıldız’ı makamında ziyaret ederek lise öğrencilerine yönelik olan hizmet ve faaliyetlerimiz hakkında bilgiler verdi. Yıldız, lise öğrencilerimizin başarı grafiği ve lise son sınıf öğrencilerimize uygulanan özel programlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

[caption id="attachment_3013" align="alignnone" width="595" caption="Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt - Sur Müftüsü Hasan Yakut "][/caption] [caption id="attachment_3014" align="alignnone" width="595" caption="Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Yıldız"][/caption]

Yunus Emre İHL

Diyarbakır merkezde bulunan imam hatip liselerini de ziyaret eden Üzüm, Yunus Emre İHL’yi ziyaret etti. Üzüm, Müdür İbrahim Hayrullah Erdem’i makamında ziyaret ederek lise yurdumuz ve öğrencilerimize tanınan imkanlar, 2012 yılında gerçekleşen İHL’ler arasındaki yarışmalarda kazanılan başarılar ve lise son sınıf öğrencilerimize sunulan ek programlar ve motivasyon çalışmalarından bahsetti.

 

[caption id="attachment_3015" align="alignleft" width="300" caption="İbrahim Hayrullah Erdem"][/caption]

Farabi İHL      

Üzüm’ün ziyaretleri, merkez imam hatip liselerinden biri olan Diyarbakır Farabi İHL ile devam etti. Okul müdürü Turan Öz makamında ziyaret edilerek kurumlarımız hakkında bilgiler verildi.

Üzüm, gerçekleştirdiği ziyaretlerde Kestanepazarı’nı ve faaliyetlerin anlattı. Ziyaret edilen kurum temsilcilerine tanıtım kitapçığı ve broşürler takdim etti.

Ziyaret programında Diyarbakır Dicle İlahiyat Fakültesi’nin de bulunduğunu belirten Üzüm, fakülte dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan’ın program değişikliği nedeniyle bu ziyareti gerçekleştiremediğini belirtti.

 

 

 

 Kestanepazarı Yöneticilerinden Emin Üzüm’e Teşekkür

Kahramanmaraş’tan gelerek, hafızlık merasimimize katılan Emin Üzüm, merasim öncesi Başkan Hasan Dayhan ve Genel Koordinatör İ. Cengiz Aslan’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler ve çalışmalarla ilgili derneğimiz yetkilileri ve başkanlığımızı bilgilendiren Üzüm; ileriki zamanlarda Kahramanmaraş ve bölgede Kestanepazarı’nın güzel faaliyetler yapmasını ümit ettiğini belirtti. Tanıtım çalışmalarının, kurumumuz tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Üzüm, ziyaret ve çalışmalarına manevi desteği esirgemeyen Başkan Hasan Dayhan başta olmak üzere, Kestanepazarı yetkililerine teşekkür etti.

 

[caption id="attachment_3016" align="alignleft" width="300" caption="Turan Öz"][/caption]

Başkan Hasan Dayhan, İzmir’den kilometrelerce uzakta olan Kahramanmaraş ve Doğa Anadolu bölgesindeki illerde Kestanepazarı’nı tanıtan ve faaliyetlerini anlatan Emin Üzüm’e teşekkürlerini ve takdirlerini bildirdi. Özverili ve gayretli çalışmalarının kendilerini duygulandırarak heyecanlandırdığını belirten Dayhan, Emin Üzüm’ün çalışmalarının diğer gönüllülerimize örnek olması temennisinde bulundu.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun