Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca düzenlenen konferansta öğrencilerimize “Okumanın Amacı ve Önemi”ni anlattı.
Çamlıca, Kestanepazarı Konferans Salonu’nda öğretmen ve velilere, Akşemsettin İHO öğrencilerine ve Lise Yurdu öğrencilerimize ayrı ayrı üç programda hitap etti.
[caption id="attachment_5701" align="alignnone" width="595"] Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca Kestanepazarı Öğrencilerine Okumanın Önemini Anlattı[/caption]Lise Öğrencilerimize düzenlenen programda veli, öğrenci, öğretmen üçlemesine değindi. Veli, öğretmen ve öğrencileri ayrı ayrı dinleme fırsatı yakaladığını ve sorunun “zamane gençliği” kavramı olduğunu tespit ettiğini söyledi.
Çamlıca Velilerin, çocuklardan şikâyetçi olduğunu fakat o çocukları kendilerinin yetiştirdiklerini unuttuklarını dile getirdi.
Konuşmalarına öğrenciyken yapılan hatalardan bahsederek başlayan Çamlıca: “İnsan baba, anne ve öğretmene vereceği hesabı değil Allah’a vereceği hesabı düşünerek yaşamalı. Hiç hata yapmayan ve hiç günah işlemeyen insan yoktur. Öğretmenlik yaptığım yıllarda bir çocuk bana şeytanın da, Hz. Adem’in de hata yaptıklarını fakat Allah’ın neden birini affettiğini sormuştu. Sebebi şuydu; hatada ısrar etmeme ve tövbe. Herkes hata yapar fakat mesele hatadan dönmektedir.” sözleriyle hayatta hiç bir şey için geç olmadığının vurgusunu yaptı.
[caption id="attachment_5702" align="alignleft" width="230"] Sait Çamlıca[/caption]Neden çalışmadan başarılı olunmadığına da değinen Çamlıca: “Hiçbir öğrenci ders çalışmayı sevmez. Kimse eve gidince benim canım yaprak test çekti biraz çözeyim demez ama başarılı olmak için bir bedel ödenmeli…
Allah peygamberlere bile zahmetsiz rahmet vermez. Biz okunmuş pirinç ve 4444 salat-ı tefriciye okuyarak sınava hazırlanıyoruz. Allah o kadar adildir ki çalışana verir. Kur’an kursunda okudum, hafızım, imam-hatipliyim demekle başarı gelmez, ilahi kurallar gereği çalışan öğrenci ateist bile olsa, sizden çok çalışan o çocuk en iyi üniversiteye girer. Siz giremezsiniz” dedi.
Okumanın önemi konusunda geniş bilgiler veren Çamlıca öğrencilerimize: “Bir insan üniversiteyi kazanıp mezun oluyor. Diploma alıyor ve okumayı bırakıyorsa, onca sene eğitim görmesine rağmen bir şey anlamamıştır 22 yaşında öğretmen olan biri 50 yaşına geldiğinde kitap okumuyorsa bilmiyor demektir. Biz ‘Beşikten mezara ilim öğrenin’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz.
Son iki yüz yıldır yabancılar bir şeyler üretiyor, Müslümanlar ise tüketiyor. Bizim beynimiz yarım mı? Bugün İslam dünyasının problemi cehalettir. Toplum olarak okumuyoruz. Allah namazdan, oruçtan, zekattan önce ‘oku’ emrini vermiştir insana, okuma alışkanlığı kazanmak, üniversite okumaktan daha iyidir. Dünyaya hakim olan medeniyetlerin ortak özelliği bilgiye hakim olmalarıdır.
Kıldığınız namaz gibi, tuttuğunuz oruç gibi; okumayı, her gün bir şey öğrenmeyi de alışkanlık haline getirmeliyiz.” sözleriyle öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazanmanın önemini anlattı.
Çamlıca program sonunda sahneye çıkıp bir şeyler söylemek isteyen öğrencilerimize de konuşma fırsatı verdi. Medeni cesaret gösterip sahneye çıkan öğrencilere de son kitabından birer tane hediye etti.
[caption id="attachment_5703" align="alignnone" width="595"] Sait Çamlıca Akşemsettin İHO Öğrencileriyle de Bir Araya Geldi[/caption] [caption id="attachment_5704" align="aligncenter" width="518"] Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, Öğretmen ve Velilere de Ayrı Bir Program Düzenledi[/caption]