İl Dernekler Müdürlüğü ve İl Müftülüğü Derneklerin Görev ve Yetkilerini Anlattı

İl Dernekler Müdürlüğü ve İl Müftülüğü Derneklerin Görev ve Yetkilerini Anlattı

İl Dernekler Müdürlüğü ve İzmir İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Derneklerin Hizmet Alanları ve Yetkileri” seminerinin ilki Karabağlar’da bulunan derneklerle yapıldı.

Kestanepazarı Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, İzmir İl Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş, Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Kestanepazarı Derneği Başkanı Hasan Dayhan ve Karabağlar ilçesinde bulunan cami dernekleri yetkilileri katıldı.

[caption id="attachment_5684" align="alignnone" width="595"] İzmir İl Dernekler Müdürlüğü ve İzmir İl Müftülüğü Ortak Çalışmalarıyla Cami Derneklerini Bilinçlendiriyor[/caption]

Abdulcebbar Altun Dernek Başkanlarının Misyonuna Değindi

Programın açılış konuşmasını yapan Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, peygamberlerin ücretsiz gerçekleştirdiği hizmetleri, dernek hizmetleriyle bağdaştırarak “Sıcak ortamda namaz kılınması, Kur’an kurslarının ihtiyaçlarının giderilmesi, cami ihtiyaçlarının karşılanması ve benzeri hizmetlerle geçici dünya hayatındaki ömrünü, hizmet içinde bir çark olarak ebedileştiren sizleri tebrik ederek hizmetlerinizin artarak devam etmesini dilerim” sözleriyle dernek başkanlarının yüklendiği önemli misyona değindi.

Bülent Korkmaz Dernek Başkanlarının Yetkilerini Anlattı

İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz konuşmasında dernek hizmetlerinde bulunmanın önemini belirterek bu hizmetlerin getirdiği bir takım yasal sorumluluklara değindi. Korkmaz “İzmir’de 700 tane derneğimiz var ve bu hizmetler gönüllülüğe dayanıyor. Hepinize derin saygı duyuyorum fakat çok üzücüdür ki en çok şikayet aldığımız dernekler de cami dernekleridir. Sebebi de bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Şunu iyi bilmeliyiz ki camileri kim yaptırırsa yaptırsın kullanım hakkı diyanetindir. Yani bizler caminin hizmetçileriyizdir. Bu hizmetler de müftülüklerle diyalog içinde yapılmalıdır” sözleriyle derneklerin yetkileri, para toplama usulleri gibi konularda da bilgilendirmede bulundu.

Korkmaz konuşmasında derneklerin yapacağı her işi, caminin bağlı bulunduğu kurum olan müftülüğe sormasının altını çizerek, bu bilgilendirme toplantılarının İzmir’in diğer ilçelerinde bulunan cami dernekleriyle de yapılarak hizmetlerin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Kestanepazarı Derneği, program sonunda katılımcılara 2014 Kestanepazarı İmam Hatip Takvimi ve Ajanda hediye etti.

[caption id="attachment_5686" align="alignnone" width="595"] Soldan: Ömer Kardaş, Bülent Korkmaz, Abdulcebbar Altun[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun