Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca Öğrencilerimize Okumanın Önemini Anlattı

Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca Öğrencilerimize Okumanın Önemini Anlattı

Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca düzenlenen konferansta öğrencilerimize “Okumanın Önemi”ni anlattı.

Konferansa; Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, İzmir İHL Müdürü Arif Ayyıldız, Kestanepazarı yöneticileri, idarecileri ve hocaları da büyük ilgi gösterdi.

Zamane Gençliği…

Konuşmalarına Veli, öğrenci, öğretmen üçlemesiyle başlayan Çamlıca; öğretmenlik yaptığı dönemlerden örnek vererek “Veli geliyor, hocam biz hiçbir şeyini eksik bırakmıyoruz bu öğrenci neden çalışmıyor. Cep telefonu istedi aldık. Bilgisayar istedi aldık. Eve internet bağlattık hala çalışmıyor. Hocalarımız derdi ki biz mum ışığında ders çalışıyorduk size yazıklar olsun. Sanki elektriği ben geç getirdim. O zaman herkes mum ışığında çalışıyordu” diyerek. Veli, öğretmen ve öğrencileri ayrı ayrı dinleme fırsatı yakaladığını ve sorunun ‘zamane gençliği’ kavramı olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Velilerin çocuklardan şikâyetçi olduğunu fakat o çocukları kendilerinin yetiştirdiklerini unuttuklarını dile getirdi.

[caption id="attachment_2045" align="alignnone" width="595" caption="Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, Düzenlenen Konferansta Öğrencilerimize Okumanın Önemini Anlattı ve Hayata Dair Tespitlerini Paylaştı"][/caption]

Çocuklarımıza Din Korkutularak Anlatılıyor

Çocuklarda din eğitimi konusuna da değinen çamlıca “Biz yıllarca, namazı cehennemin dibini anlatarak çocuklara sevdirmeye çalıştık” sözleriyle eğitimde korku değil sevgi metodunun izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Allah o Kadar Adildir Ki Çalışana Verir

Okumanın önemi konusunda geniş açıklamalar yapan Çamlıca “Eğer okuyup bir yerlere gelmek istiyorsanız, ders çalışmak sıkıcıda olsa ders çalışmak zorundasınız. Bu konuda bizi motive eden şey hedefe ulaşma isteği olmalıdır” dedi.

Çamlıca “Allah o kadar adildir ki çalışana verir. Kur’an kursu, imam hatip, Hıristiyan, Yahudi ve ateist öğrenciden hangisi çalışırsa ona başarıyı verir. Bırak ateisti Allah’a küfretse bile sizden çok çalışan o çocuk başarılı olur. Siz olamazsınız. Kural budur. Allah peygamberlere bile ayrıcalık tanımamıştır. Sana niye tanısın” dedi.

[caption id="attachment_2046" align="alignnone" width="595" caption="Öğrencilerimiz Çamlıca'nın Konferansında Sahneye Çıkarak Kendilerini İfade Etme Fırsatı Buldu"][/caption]

“Bir insan üniversiteyi kazanıp mezun oluyor. Diploma alıyor ve okumayı bırakıyorsa onca sene eğitim görmesine rağmen bir şey anlamamıştır. Biz ‘Beşikten mezara ilim öğrenin’, ‘Alimin mürekkebi, şehidin kanından üstündür’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz” dedi.

Çamlıca son olarak sahneye çıkıp bir şeyler söylemek isteyen öğrencilerimize de konuşma fırsatı verdi. Medeni cesaret gösterip konuşan öğrenciler konferansta renkli görüntüler yaşattı. Çamlıca sahneye çıkan öğrencilere kendi kitaplarından armağan etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun