Diyanet’in Van’a Topladığı Yardım 27 Milyon TL’yi Aştı

Diyanet’in Van’a Topladığı Yardım 27 Milyon TL’yi Aştı

DİB tarafından depremin hemen ardından başlatılan ve TRT’nin de desteklediği “Yürekler Van ve Erciş için Çarpıyor” kampanyası yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardım hesaplarında biriken rakam 27 milyon 85 bin 992 TL. Kampanya, halen devam ediyor.

 

[caption id="attachment_1060" align="alignleft" width="595" caption="Van İlimizde Meydana Gelen Depremde, Duyarlı Vatandaşlarımızın DİB Aracılığıyla Gönderdiği Yardım 27 Milyon TL' yi Aştı"][/caption]

 

 

 

Ülke Genelinde Van İçin Ne Kadar Toplandı?

 

İki depremle üst üste yıkılan Van'a yapılan yardımlarla ilgili Başbakanlık açıklama yaptı...

Van ili ve ilçeleri ile yakın illerde 23 Ekim'de meydana gelen deprem nedeniyle Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında hesaplarda toplanan yardım miktarı bugün itibarıyla 200 milyon liraya ulaştı.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından Başbakanlığın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, yardım kampanyası çerçevesinde 14 Kasım 2011 saat 10.00 itibarıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca (AFAD) 132 milyon lira, Diyanet İşleri Başkanlığınca 27 milyon lira, Kızılay tarafından da 41 milyon lira toplandı. Böylece hesaplarda toplanan yardım miktarı 200 milyon lirayı buldu.

Yardım kampanyasının gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı koordinasyonunun, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanacağı bildirildi.

 

www.diyanet.gov.tr  - www.kanalahaber.com

 

[caption id="attachment_1068" align="alignleft" width="595" caption="Başbakanlıktan Yapılan Açıklamaya Göre Toplam Yardım Miktarı 200 Milyon TL Olarak Açıklandı"][/caption]  
Van Depremi İçin Düzenlenen Başbakanlık - Diyanet ve Kızılay'ın Yardım Kampanyaları Devam Ediyor
 

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun