DİB Din Adamı Yetiştirmede Yeni Bir Atılım Gerçekleştiriyor

DİB Din Adamı Yetiştirmede Yeni Bir Atılım Gerçekleştiriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yeni bir projeye daha imza atıyor.

Türkiye’nin 63 kentinde belirlenen 100 Kur’an kursunda, hafızlık eğitimiyle başlayan ve İlahiyat eğitimiyle tamamlanan bir süreçte öğrencileri yetiştirmeyi öngören proje için, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

[caption id="attachment_1529" align="alignleft" width="595" caption="Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliğiyle Yeni Bir Eğitim Projesi Düzenliyor"][/caption] [caption id="attachment_1531" align="alignleft" width="595" caption="Türkiye'nin Önde Gelen Kur'an Kurslarının Katıldığı Toplantıda Kestanepazarı da Yer Aldı"][/caption]

Toplantıya Kestanepazarı Kur’an Kursları’da Katıldı

Toplantıya; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan katıldı.

Türkiye’nin önde gelen Kur’an kursu, eğitici ve yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Kestanepazarı camiasını temsilen Genel Koordinatör İbrahim Cengiz Aslan ve Kurs Yöneticisi Şaban Küçük de yer aldı

Günümüz İslam Âlemi, İslam Âlimi Susuzluğu Çekiyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez toplantıda yaptığı konuşmada, projenin 50 yıl sonrasının Türkiye’sine damga vuracağını söyledi.

“Belki de ilk defa hafızlarımızın geleceği düşünülerek bir proje yapılıyor” diyen Başkan Görmez, projenin, öğrencilerin sadece birer mihrap görevlisi olarak değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine, dini ve ilmi hayatına yön verecek birer alim ve bilge şahsiyet olarak yetişmelerine katkı sağlayacak çok önemli bir proje olduğunu kaydetti.

Günümüzde İslam aleminin İslam alimi susuzluğu çektiğini bildiren Başkan Görmez, “İslam dünyasının, tarihin hiçbir döneminde bugün olduğu kadar alime ihtiyacı olmamıştır” dedi.

 Öğrenci Sayısındaki Artış, Kaliteyi Arttırmayı Gerektiriyor

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan da yaptığı konuşmada, din eğitimi veren İmam Hatip Liselerinde eğitim gören öğrenci sayısının 8 yıl önce 40 binlerde seyrederken, bu sayının bugün 300 binlere ulaştığını kaydederek din eğitiminde kalitenin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Haber Kaynağı: www.diyanet.gov.tr

[caption id="attachment_1532" align="alignleft" width="595" caption="Proje; Türkiye’nin 63 Şehrindeki 100 Kur’an Kursu’nda, Hafızlık Eğitimiyle Başlayan ve İlahiyat Eğitimiyle Tamamlanan Bir Süreci Kapsıyor"][/caption]  

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun