Bayraklı Müftüsü Kampüsümüzü Ziyaret Etti

Bayraklı Müftüsü Kampüsümüzü Ziyaret Etti

İzmir Bayraklı Müftüsü Dr. Bilal Doğan, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneğimizin İzmir Hatay’da bulunan Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti. Kestanepazarı Eğitim Kampüsü’müzü ziyaret eden Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan, hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi hakkında detaylı bilgi aldı. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı tarafından hamiliği yapılan İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hisar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu hakkında da bilgi alan Müftü Dr. Doğan, yine vakfımız tarafından himaye edilen Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu da ziyaret etti.

YURT YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ
Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan lise öğrencilerinin hafızlıklarını dinleyen Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ile de sohbet eden Müftü Dr. Doğan, ardından yurt müdürü Zübeyir Kuyubaşı’nı da makamında ziyaret etti. Yurtta kalan öğrencilerin hem dini ve mesleki derslerindeki başarıları hem de akademik başarıları hakkında bilgi alan Müftü Dr. Doğan, yapılan çalışmalar için yurt yönetimini tebrik etti.

KİTAP SERGİSİNİ İNCELEDİ
Müftü Dr. Doğan daha sonra kampüsümüz içerisinde bulunan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu tarafından sinema ve sergi salonunda açılan kitap sergisini gezdi. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’dan açılan sergi ve sergide bulunan kitaplar hakkında bilgi alan Müftü Dr. Doğan, kendisi tarafından kaleme alınan eserlerin de sergide olduğunu ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü öğrenince sergide kendi eserlerine de yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AHŞAP İŞLEME VE ROBOTİK KODLAMA ATÖLYELERİNİ GEZDİ
Kur’an Kursu ek hizmet binasında açılan “Ahşap İşleme ve Robotik Kodlama Atölyeleri”ni de yerinde inceleyen Müftü Dr. Doğan, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan ve hafızlık yapan öğrencilerin bu tür bilimsel, kültürel, sanatsal eğitimlerden de geçmelerinin önemine değindi. Öğrencilerin geleceğe tam donanımlı olarak yetişmeleri için bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunun belirten Müftü Dr. Doğan, “Ayrıca bu tür faaliyetler hem Kur’an eğitimini hem de okullarındaki akademik başarıyı artırır. Yapılan çalışmalardan dolayı Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı yönetim kurullarını ve siz değerli çalışanlarını tebrik ederim” dedi.

Kur’an Kursu ek hizmet binasında açılan “Ahşap İşleme ve Robotik Kodlama Atölyeleri”ni de yerinde inceleyen Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Doğan, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan ve hafızlık yapan öğrencilerin bu tür bilimsel, kültürel, sanatsal eğitimlerden de geçmelerinin önemine değindi.
Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan lise öğrencilerinin hafızlıklarını dinleyen Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ile de sohbet etti.
Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan lise öğrencilerinin hafızlıklarını dinleyen Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ile de sohbet eden Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan, ardından yurt müdürü Zübeyir Kuyubaşı’nı da makamında ziyaret etti.
Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan daha sonra kampüsümüz içerisinde bulunan Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu tarafından sinema ve sergi salonunda açılan kitap sergisini gezdi.
Kur’an Kursu ek hizmet binasında açılan “Ahşap İşleme ve Robotik Kodlama Atölyeleri”ni de yerinde inceleyen Müftü Dr. Doğan, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan ve hafızlık yapan öğrencilerin bu tür bilimsel, kültürel, sanatsal eğitimlerden de geçmelerinin önemine değindi.
Bayraklı İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan yazmış olduğu eserlerin bir kopyasını Zübeyir Kuyabaşı'na imzalı olarak hediye etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun