A Haber ekranlarında yayınlanan Yaz Boz programında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman FETÖ elebaşı Gülen’in Kestanepazarı’na gelişini ve ayrılışını anlattı. Yaman, Gülen’in Kestanepazarı ile anılmasından camianın çok rahatsız olduğunu söyledi.
1964-65 yılları arasında Kestanepazarı Camii’nde vaaz veren Yaşar Tunagür’ün dönemin başbakanı Demirel tarafından Diyanet İşleri Başkan yardımcısı olarak atamasının ardından Fetullah Gülen’in vaiz olarak Ketanepazarı Camii’ne atandığını belirten Mustafa Yaman, Gülen’in Kestanepazarı Kur'an Kursu’nda okuyan öğrencilere beş yıl boyunca belletmenlik yaparak yönetim kurulu kararıyla gönderildiğini ifade etti.
Yaman, Yaşar Tunagür’ün tavsiyesiyesi, Kestanepazarı yönetiminin iyi niyeti ve Gülen’in Arapça bilmesinden dolayı çocukların derslerinde yardımcı olur düşüncesiyle 1966 ile 71 yılları arasında Kestanapazarı’nda kaldığını söyledi.
Kestanepazarı’na Gülen’in ilk geldiğinde öğrencilerle kaldığını daha sonraları ise caminin bahçesinde kendisi için yapılan tahta barakada kalmaya başladığını belirten Mustafa Yaman, “Buradaki öğrencileri kampa götürüyordu. Yönetim bundan rahatsız oldu. Bu kamplarda Said Nursi’nin kitaplarını okutmaya başlamış. Dernektekiler “Kardeşim burası belli kimselerin yeri değil, burası herkese seslenen bir yer, burada bunu yapmazsın” demiş. Yaparsın yapamazsın tartışmalarıyla dernek ikiye bölünüyor” diye konuştu.
Gülen’in kendi tarafını tutanlar ve belli öğrencileri de alıp 1971 yılında Kestanepazarı’ndan ayrılarak Güzelyalı’da İmam Hatip Okulu Öğrencilerini Koruma Derneği’ni kurduğunu ifade eden Yaman, “1971 yılından sonra Kestanepazarı ile Fethullah Gülen’in ilgisi alakası olmadı. Burada sadece beş yıl kalmıştır. Buranın ne hocası, ne kurucusudur. Kestnepazarı’na zarar vermiştir” dedi.