Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu Yenişakran’da Açıldı

Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu Yenişakran’da Açıldı

Aliağa Yanişakran’da yapımı tamamlanan Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu dualarla açıldı. İnşaatı hayırsever M. Güngör Çolakoğlu tarafından yaptırılan bina, Kestanepazarı’nın, İzmir dışında bulunan ilk Kur’an kursu olma özelliğini taşıyor.

[caption id="attachment_5898" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur'an Kursu Eğitim-Öğretim Hayatına Başladı[/caption]

Aliağa halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış programına Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu, Bayraklı Müftüsü Adem Dobur, Bornova Müftüsü Muhammet İnceoğlu, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Milli Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez, Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz, İzmir Eski İl Müftüsü Mustafa Ateş, DEU İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral; Kestanepazarı yöneticileri, hocaları, mezunları, Çolakoğlu ailesi ve çevre ilçelerden gelen misafirler katıldı.

Programa katılamayan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra birçok kişi ve kurum telgraf göndererek yeni Kur’an kursunun açılışını tebrik etti.

Açılış programında protokol konuşmaları gerçekleşti. Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi, hocalarımız ve öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim tilavet etti, ilahiler okudu.

[caption id="attachment_5899" align="alignnone" width="595"] Açılış Programına Bir Çok Kişi Katılarak Kestanepazarı'nın Tarihi Anına Şahitlik Etti[/caption]

1960’lı Yıllardaki Yaz Kamplarından, Yenişakran Kur’an Kursuna…

Kestanepazarı’nın, İzmir dışındaki ilk Kur’an kursunun Yenişakran’da açılmış olması, 1960’lı yıllardaki Şakran yaz kamplarının bir meyvesi olarak değerlendirildi.

Kestanepazarı mezunlarından Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral yaz kampları hakkında vermiş olduğu bilgide; Kestanepazarı öğrencilerinin 1961-1965 yılları arasında, Şakran’da kamp yaptıklarını anlattı. Yaz aylarında Şakran Merkez Camii’nde yatılı olarak gerçekleştirilen kamplarda, Şakranlıların Kestanepazarı öğrencilerine sahip çıkarak destekler verdiğini anlatan Tuğral; yıllar sonra, bu kadirşinas desteklerin bir ödüle dönüştüğünü ve Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu olarak, kurumsal bir yapıyla, bundan böyle Şakran’da da Kur’an hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Hasan Dayhan: “Türkiye’nin Her Yerinden Öğrencilerimiz Var”

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan; “Kestanepazarı olarak Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz var. Türkiye’nin her yerinde mezunlarımız hizmet ediyor. Çolakoğlu ailesinin burada bize güzel bir kurs inşa ederek, bağışlaması vesilesiyle de bize Şakran’da Kur’an hizmeti sunmak nasip oldu.” diyerek, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

[caption id="attachment_5900" align="alignnone" width="595"] Kur'an Kursu'nun Kapıları Dualarla Açıldı[/caption] Lütfi Görmez: “Bu Kurum 69 Sene Önce Yokluklarla Hizmete Başlamıştır”

Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Lütfi Görmez konuşmasında, atmış beş yıl önce Kestanepazarı’na gelmiş olduğunu ve bugün herkesten daha fazla heyecanlı olduğunu belirtti. Görmez; “Sizlerin Kestanepazarı’na olan saygısı, ecdadımızın Kur’an’a olan saygısından gelmektedir. Bu kurum 69 sene önce yokluklarla, Kestanepazarı Camii içerisinde faaliyete başlamış, bugün de İzmir hudutlarının dışına çıkarak, yıllardan beri üstlendiği Kur’an eğitimini buraya taşımıştır. Cenab-ı hakk Kur’an-ı Kerim’i kalbimize ve aklımıza havale ederek, ayetlerinin tefekkürü içinde hayatımızı Kur’an’a göre tanzim etme şuurunu bizlere, talebelerimize ve neslimize nasip eylesin.” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Güngör Çolakoğlu: “Bu Hayırlı İşten Mutluluk Duyuyoruz”

Kur’an kursunun inşaatını üstlenen hayırsever M. Güngör Çolakoğlu konuşmasında, kursun inşaatına katkı sağlayan resmi makamlara ve gönüllülere teşekkür ederek; “Dört sene önce Şakran’a Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi’ni hediye etmiştik. Şimdi de bir Kur’an kursu hediye ediyoruz. İnşasını tamamlayarak Kestanepazarı’na bağışlamış olduğumuz bu Kur’an kursunun ismini de, elli iki yıllık eşim olan Tülay Çolakoğlu’na adıyorum. Ben, Kur’an kursu yaptırma fikri aklıma geldiğinde Kestenepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile irtibata geçtim. Sağ olsunlar ricamızı kabul ettiler, biz de önce arsasını bağışladık ve daha sonra binanın inşaatına başlayarak bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Şakranlılara ve halkımıza hayırlı olsun. Bu hayırlı işten dolayı ailemle birlikte çok mutluluk duyuyorum.” sözleriyle Kestanepazarı dernek yöneticilerine teşekkür etti.

[caption id="attachment_5901" align="alignnone" width="595"] Soldan: Tülay-Güngör Çolakoğlu, Hüseyin Coşkun, Hasan Dayhan, Mustafa Yaman[/caption]

İbrahim Ethem Yorulmaz: “Sizin Gözyaşlarınıza Hepimiz Ortağız”

Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz konuşmasında topluma hizmet ve kalıcı eser bırakmanın önemine değinerek; “Bu güzel Kur’an kursunun yapımında emeği olanların duygularına şahit olduk. İnsanın amel defterini kapatmayacak hizmetlerden biri de sizlere komşu gelen bu kurumdur.” Dedi. Yorulmaz, Güngör Çolakoğlu’nun şahsında, Çolakoğlu ailesine; “Sizin gözyaşlarınıza hepimiz ortağız. Hediyeleriniz için sizlere çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.” dedi. 

Enes Müslümoğlu: “Bugün Kırk Dördüncü Kur’an Kursumuzu Açıyoruz”

Aliağa ilçe Müftüsü Enes Müslümoğlu konuşmasında eğitimin önemine değinerek; “Hafızlık müessesesini bizlere kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Aliağa’da on beş aydır görev yapmaktayım. Geldiğimde iki Kur’an kursu vardı. Elhamdülillah bugün kırk dördüncüyü açıyoruz. Allah sizlerden razı olsun” sözleriyle tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral: “1960’lı Yıllarda Ekilen Tohumlar Bugün Meyve Vermeye Başlamıştır”

Kestanepazarı mezunlarından, DEU İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral, Kestanepazarı öğrencilerinin 1962-1965 yılları arasında, Yenişakran’da yaptıkları yaz kampları hatıralarını anlattı. Tuğral; “ Değerli Şakranlılar, sizlere elli yıl önce buralarda başımdan geçen anılarımı anlattım ama siz neticeye bakın, o yıllarda kamp yeri olarak Şakran’ı seçen hocalarımız o kadar samimi imiş ki, burada yaşayan Şakranlılar da ne kadar temiz kalplilermiş ki, o günlerde ekilen tohumlar ağaç olmuş ve meyve vermeye başlamıştır. Allah bu meyvenin ortaya çıkmasına katkı sağlayanlardan razı olsun. Allah buralardan dinine, vatanına ve milletine hizmet edecek hafızlar ve âlimler yetiştirsin.” dedi.

[caption id="attachment_5910" align="alignnone" width="595"] Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur'an Kursu 50 Öğrenci Kapasitesi ve 3 Personel ile Halkımıza Hizmet Veriyor[/caption]

Muharrem Gül: “Bu Kurum Beldemizin Manevi Sigortasıdır”

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül konuşmasında; “Bu kurum beldemizin manevi bir sigortasıdır. Ben bu müesseselerin ve hizmetlerin daha da yaygınlaştırılarak, birçok ilçemize yayılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Musatafa Ateş: “Bugün Şakran’a Hayat Gelmiştir”

Emekli İzmir İl Müftüsü, Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli Üyesi Mustafa Ateş konuşmasında Peygamber Efendimizin (sav) bir hadisi şerifine değinerek; “Kur’an insanlara hayat veren bir manevi gıdadır. Kur’an’ın girmediği, sesinin işitilmediği yer ölü olduğu için bugün Şakran’a hayat gelmiştir.” dedi.

Kur’an Kursuna Destek Olanlara Plaket Takdim Edildi

Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an kursunu yaptıran M. Güngör Çolakoğlu ve Ailesi başta olmak üzere, Kur’an kursuna katkılar sağlayan Tuğrul Gökkaya, Hüseyin Coşkun, Orhan Talaşçı, Yasin Güneş, Şeref Kandemir, Sebahattin Orhan, Ahmet Karakaş, Metin Sağ ve İbrahim Şengül’e plaket takdim edildi.

Açılış Kurdelesi Dualarla Kesildi

Kur’an kursunun açılış kurdelesi Bornova Müftüsü Muhammed İnceoğlu’nun duasının ardından kesildi. Açılışta adaklar kesildi, dualar edildi. Kursun açılmasıyla birlikte davetliler kursu gezdi. Program sonrası davetlilere ikramlar yapıldı.

50 öğrenci kapasiteli olan Kur’an kursunun ilk öğrencileri, Mehmet Ali Yakalı ve Hüseyin Coşkun hocamızla eğitimlerini sürdürüyor. Kursumuzda 3 personel hizmet veriyor.

Kurstaki öğrencilerin iaşesi Şakranlı yardımseverler ve Kestanepazarı Kurumları tarafından karşılanıyor.

[caption id="attachment_5902" align="alignnone" width="595"] İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Tuğrul Gökkaya, Plaketini Kestanepazarı Derneği Başkanı Hasan Dayhan'dan Aldı[/caption] [caption id="attachment_5903" align="alignnone" width="595"] Hayırsever Orhan Talaşçı, Plaketini Vakıf Başkanı Lütfi Görmez'den Aldı[/caption] [caption id="attachment_5904" align="alignnone" width="595"] Gönüllü Yasin Güneş, Plaketini Yurt Yöneticisi Hüseyin Coşkun'dan Aldı[/caption] [caption id="attachment_5905" align="alignnone" width="595"] Hayırsever Şeref Kandemir, Plaketini Fidan Eğitim Kurumları Derneği Başkanı M. Necati Gürsöz'den Aldı[/caption] [caption id="attachment_5906" align="alignnone" width="595"] Hayırsever Sebahattin Orhan, Plaketini Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman'dan Aldı[/caption] [caption id="attachment_5907" align="alignnone" width="595"] Hayırsever Ahmet Karakaş, Plaketini Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu'ndan Aldı[/caption] [caption id="attachment_5908" align="alignnone" width="595"] Hayırsever Metin Sağ, Plaketini Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu'ndan Aldı[/caption] [caption id="attachment_5909" align="alignnone" width="595"] Hayırsever İlhan Şengül, Plaketini Yrd. Doç. Dr. Rahim Tuğral'dan Aldı[/caption]

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun